CHP'den gövde gösterisi! 700 kişi partiye katıldı…

Kayseri'de son 5 ayda CHP'ye katılan 700 yeni üye için Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde üye katılım töreni düzenlendi.

CHP'den gövde gösterisi! 700 kişi partiye katıldı…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de son 5 ayda CHP’ye katılan 700 yeni üye için katılım töreni düzenlendi. Üye katılım töreninde yeni üyelere parti rozetleri takıldı. CHP’ye katılanlar arasında AK Parti ve MHP’nin yanı sıra diğer bazı partilerden de isimlerin olduğu ifade edildi. 
Kayseri'de son 5 ayda CHP'ye katılan 700 yeni üye için Kayseri' Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi'nde üye katılım töreni düzenlendi. Düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer ve partililer katıldı. Programda öncelikle partiye katılan bazı vatandaşlar söz aldı ve ekonomik sıkıntılara değinerek, yaşadıkları sıkıntıları anlattılar. 


“HALKIN PARTİSİNE HER GEÇEN GÜN DESTEK BÜYÜYOR”
Daha sonra konuşan CHP Kayseri İl Başkanı Ümit Özer, partilerine yoğun ilginin olduğunu ifade ederek, “Kayseri’nin her mahallesinde üyemiz var. Her geçen gün halkın partisine de destek büyüyor. Gittiğimiz her yerde AKP'den dert yanan, oy verdikleri için pişman olan vatandaşlarımızı da dinliyoruz. Bir dokunup bin ah işitiyoruz. ‘Aldatıldık, kandırıldık, 20 yıldır oyalandık, artık yeter' diyorlar. Halkın partisine katılarak haksızlığa adaletsizliğe ‘dur' diyorlar. Bu kapsamda partimize yoğun bir ilgi var. Adaletsizliklerle yolumuzu kesecekler, durmadan, yılmadan, bıkmadan, usanmadan hak için, adalet için yürüyeceğiz. Yasaklarla bizi susturacaklarını sanacaklar, ama bu bayrağı düşürmeden özgürlük diye haykıracağız. Bu yolda zulme ve zulmedenlere karşı susmayacağız. Geri adım atmayacağız. Türkiye’miz rahat nefes alsın diye her kademede, her birimiz son gücümüze kadar mücadele vereceğiz” dedi.

BU ROZET SIRADAN BİR ROZET DEĞİLDİR. BU ROZET HAKSIZLIĞA BOYUN EĞMEMEKTİR
Partiye katılan yeni üyelere de seslenen İl Başkanı Ümit Özer, “Ne iyi ettiniz de geldiniz. Bize güç verdiniz. Bugün taktığınız bu rozet sıradan bir rozet değildir. Bu rozet haksızlığa boyun eğmemektir. Bu rozet hak, hukuk, adalet mücadelesidir. Bu rozet Cumhuriyete, değerlerine sahip çıkmanın, üreten, hakça paylaşan  Türkiye’nin işaretidir.  Bu rozet sözde değil, özde yerli ve milli olmanın, meşalesidir. Bu rozet emperyalizme karşı duruşun simgesidir. Bu rozet Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerine, mirasına ve aydınlık Türkiye'ye sahip çıkmanın adresidir. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” ifadelerini kullandı. 

YÜREKLERİ BİZİMLE ATAN VATANDAŞLARIMIZ VAR

Kayseri'de son 5 ayda 324'ü kadın 121'i genç olmak üzere toplamda 700 yeni üyenin CHP'ye katıldığını belirten Özer, “Ülkeyi yıllardır adım adım karanlığa sürükleyenlere ‘dur' diyen, ‘artık yeter' diyerek aydınlık günlerin özlemini duyan ve ‘taşın altına bizde gövdemizi koyuyoruz' diyen memleket sevdalıları var. Yürekleri bizimle atan vatandaşlarımız var. Ben hepsine çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu. 

ÇARE CUMHURİYET HALK PARTİSİ’DİR
CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da, partiye yeni katılan üyelere teşekkür ederek, “Kuruluşun ve kurtuluşun partisine hoş geldiniz. Halkın iktidarı yolunda gücümüze güç kattınız” dedi. İşsizliğe, yaşanan sıkıntılara değinen Arık, “Çare Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Bu salondaki coşku da CHP’nin iktidara yürüdüğünü gösteriyor. ” dedi. 


SİZLERİN SAYESİNDE CHP BÜYÜYOR
Partisinin üye katılım töreninde salondaki kalabalığa seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Görünen o ki onlarda CHP'ye katılmanın getirdiği bir heyecan var. Teşekkür ediyoruz, aramıza hoş geldiniz. Sizlerin sayesinde CHP büyüyor sizlerin sayesinde CHP genişliyor, sizlerin sayesinde CHP iktidara bir adım daha yaklaşıyor” dedi. Salıcı, iktidarın politikalarına da tepki göstererek, vatandaştan içinde bulunduğu durumdan uzak bir anlayışın ortaya konduğunu dile getirdi. Salıcı, "Görünen o ki bu salonda CHP’ye katılmış olmanın verdiği heyecan, bizde de onlar gibi güzel insanları partiye katmış olmanın verdiği heyecan var. Sizlerin sayesinde CHP büyüyor, sizlerin sayesinde genişliyor, sizlerin sayesinde CHP iktidara bir adım daha yaklaşıyor. MHP’den geldiğini söyleyen bir kardeşim var. Hoş geldin kardeşim. Gerçek vatanseverlerin yuvasına hoş geldin. Milliyetçiliği Kıbrıs’ın Beşparmak Dağları’na yazdık. Biz milliyetçiliği Ege’nin serin sularına yazdık. Biz milliyetçiliği haşhaş tarlalarına yazdık. Duruşumuzu bozmadık, Kuvayı Milliye ruhuyla mücadelemize devam ettik. Mücadeleyi 98 yıldır sürdürüyoruz" diye konuştu. 

VATANDAŞA TEPEDEN BAKIP, HAKARET EDER HALE GELDİLER

"Kayseri’de Türkiye’nin yaşadığı genel sorunlarından bahsetmeye gerek yok. Kayseri zaten bu sorunları en derinden biliyor ve yaşıyor" diyen Salıcı, "İşsizliği de görüyor, asgari ücretin açlık sınırının altında olduğu Türkiye’nin de gayet farkında. Saraydakiler durumu görmüyorlar, görmezden geliyorlar. Vatandaşa tepeden bakan hatta hakaret eden hale geldiler. AKP iktidarı bir Suriye politikası izledi. Komşuda iç savaş çıktı. AKP iç savaşa körükle gitti. Savaş büyüdü, kendi ülkesinden kaçan milyonlarca insan Türkiye'ye geldi. 10 yıl içinde Türkiye’nin nüfusunun neredeyse onda biri kadar insan geldi, sığınmacı geldi. Sığınmacılara kızıyorlar. Esas kızılması gereken bu yanlış politikaları uyguladığı için o sığınmacıların Türkiye’ye gelmesine neden olan siyasetçilerdir. Rahatsızız. Misafirlik süresi belli bir süre. Rahatsızız. Bir an önce dönmelerini istiyoruz. Ekmeğimizi, aşımızı paylaştık. Ama artık ülkelerinde iç savaşın bitmesini ve bitmesi için de gerekli politikaları CHP iktidarında Türkiye’nin uygulamasını, sığınmacıların da ülkelerine dönmesini istiyoruz. Ama, bir yandan ülkelerine dönmelerini sağlayacağız. Bir yandan onların Türkiye’ye gelmesini gerektiren neden olan siyaseti unutmayacağız. Sığınmacıların, Türkiye’ye gelmesine neden olanlara bir fatura keseceğiz. Sığınmacılar sorununu iki sene içinde çözeceğiz. Esnafımız iş yapamaz hale geldi, almış olduğu kredilerin faiz bölümünü yapılandırıp anaparayı yapılandıracağız. Aynı şeyi köylü ve çiftçimize de yapacağız" dedi.

Salıcı, ayrıca Kayseri programıyla ilgili sosyal medya hesabından da "Türkiye'nin her yerinden Cumhuriyet Halk Partisine katılımlar artıyor. Kayseri'de aramıza yeni katılan arkadaşlarımız rozetlerini aldı. Türkiye'de değişim isteyen, yarının Türkiye'si için bize güvenen vatandaşlarımızla birlikte yürümeye devam edeceğiz" paylaşımı yaptı. 


Yapılan konuşmaların ardından partiye katılanlara rozetleri takıldı.