CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

Kayseri'nin Yahyalı İlçe Belediyesi tarafından yapılan Asfalt Plenti'nin açılışı öncesi Ali Ramazan Dinç'in tesis ziyareti ve ortaya çıkan fotoğraflar tartışmaları beraberinde getirdi. Detaylar Kayser haber bülteninde.

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı İlçe Belediyesi tarafından yapılan Asfalt Plenti'nin açılışı öncesi Ali Ramazan Dinç'in ziyareti tartışmaları beraberinde getirdi. Yahyalı Belediyesi “Hoca Efendi yakında açılışı yapılacak olan Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederek tesisin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak dua etti” denildi. Konuyla ilgili paylaşılan fotoğraflar ve açıklamaya CHP Kayseri İl Başkan Yardımcısı Avukat Niyazi Ünalmış tepki gösterdi.

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

Ünalmış, “Yazık etmeyin efendiler. Ülkenin, devlet geleneklerini ayaklar altına almayın. Makamınıza gölge düşürmeyin. Yerelde belediyeyi, ilçelerde kamu kurumlarını, bu gibi adamların müritleriyle doldurmayın.  Bu şahısların emriyle hareket etmeyin”  dedi.

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

BENDEN SÖYLEMESİ, SONRA ZARARI YİNE SİZ GÖRÜYORSUNUZ
FETÖ konusunda yaşanları da hatırlatan Ünalmış, tepkisinde şu ifadeleri kullandı: Yer, Yahyalı’da belediyenin yapmış olduğu bir asfalt tesisi.
Öndeki Yahyalı’da yaşayan dini bir lidermiş. Sağında Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk..Solunda Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya.  Diğerleri de Yahyalı Belediyesi meclis üyeleri. Fotoğrafa bakıyorum. Açılış değil. Açılış olsa, Kuran Kursu ya da Müftülük Binası açılışı değil. Dini bir lider asfalt tesisini ziyaret ediyor. Belediye Başkanı, Kaymakam ve yanındaki birçok kişi el pençe divan adamın yanındalar. Adam önde yürüyor, bunlar arkasında. Bilmediğimiz bir şey mi var? Protokol kuralları mı değişti? Bir garip durum, bir garip fotoğraf. Yazık. Yazık etmeyin efendiler. Ülkenin, devlet geleneklerini ayaklar altına almayın. Makamınıza gölge düşürmeyin. Naçizane sıradan bir vatandaş olarak, hukukçu bir kişilik olarak ve güç savaşlarının zararlarını bilen siyasi bir kimlik olarak sizleri uyarıyorum. Benden söylemesi, sonra zararı yine siz görüyorsunuz.


CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

HİÇ Mİ DERS ALMADINIZ?
CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç de bu duruma tepki gösterdi. Genç, şu ifadeleri kulladı: Yahyalı Belediyesi, yakında açılışı yapılacağı ifade edilen asfalt üretim tesisini ilçenin 'manevi önderi' olarak tanımladıkları bir kişi ve ilçe kaymakamı Mehmet Kaya'yla gezdiklerine dair fotoğrafları paylaştı. 
Hem ilçe kaymakamı hem de belediye başkanı 'manevi önder' dedikleri Nakşibendi Tarikati’nin Halidi Kolu’ndan olan Ali Ramazan Dinç"in önünde el pençe divan durmuşlar.  Şimdi soruyorum:  Bir şeyhin önünde seçilmiş belediye başkanının ve ilçede devleti temsil eden kaymakamın el pençe divan durması doğru mudur?  Söz konusu şahsa hangi gerekçeyle ilçede yapılacak asfalt tesisi hakkında bilgi veriliyor?  Cemaatlerin-tarikatların ülkemizi getirdiği durumu bundan 7 yıl önce kanlı bir darbe girişimiyle gördük. Devlet kurumlarının birçoğunda örgütlenen, kadrolaşan benzer yapıların tehlikesinden her fırsatta bahsettik. Ülkemizin 7 yıl önce yaşadıklarından hiç mi ders almadınız?” Cumhuriyetimizin 100. Yılını kutladığımız bu günlerde söylenebilecek son sözü Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk 98 yıl önce söylemiş: "Efendiler ve ey millet! İyi biliniz ki Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz."

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

NE OLMUŞTU?
Kayseri'nin Yahyalı İlçe Belediyesi tarafından 21 Ağustos 2023 tarihinde temeli atılan Asfalt Plenti'nin yakın zamanda açılışı gerçekleştirilecek.  Belediye Başkanı Esat Öztürk, yaptığı açıklamada 120 km mesafeyle birlikte artan maliyetlere ve düşen kaliteye dikkat çekmiş ve ilçeye Asfalt Plenti yapmanın gerekli hale geldiğini ifade etmişti. 
MALİYET 31 MİLYON TL
31 milyon TL bedelle ilçede yapımına başlanan ve geçtiğimiz Ağustos ayında temeli törenle atılan ilçedeki Asfalt Plenti açılış hazırlıkları yapılıyor. Yaklaşık iki ayda tamamlanan projeyle ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı.
BELEDİYE: HOCA EFENDİ ZİYARET EDEREK, DUA ETTİ
Yahyalı Belediyesi'nden yapılan açıklamada Asfalt Plenti'ni, Ali Ramazan Dinç'in ziyaret ettiği duyuruldu. Açıklamada, "Hoca Efendi yakında açılışı yapılacak olan Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederek tesisin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak dua etti" denildi.

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI DA EŞLİK ETTİ
Yahyalı Belediyesi'nden konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: İlçemizin manevi önderlerinden Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi yakında açılışı yapılacak olan Asfalt Üretim Tesisini ziyaret ederek tesisin ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olması temennisinde bulunarak dua etti. Ali Ramazan Dinç Hoca Efendiye, Yahyalı Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkanımız Esat Öztürk, belediye meclis üyeleri ve belediye personelleri eşlik etti.

CHP'den bu fotoğrafa tepki: Kaymakam, belediye başkanı el pençe!