CHP'de yine kavgalı seçim!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin Melikgazi İlçe Kadın Kolları seçimlerinde olay çıktı. Seçimlere başkan olarak giren İpek Ural, darp edildiğini öne sürerek, seçimlere şaibe karıştığını belirtti. Ayrıntılar Kayseri Olay haber bülteninde…

CHP'de yine kavgalı seçim!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de yine bir kavgalı seçim. Dün yapılan CHP Melikgazi İlçe Kadın Kolları seçimlerinde yine ortalık karıştı. Melikgazi İlçe Kadın Kolları Başkanı Güleser Bağırgan’ın istafasının ardından İlçe Kadın Kolları Başkanlığını yürüten İpek Ural ile Kadriye Hamurkaroğlu’nun yarıştığı seçimlerde gergin anlar yaşanırken, Ural fiziki şiddete maruz kaldığını söyledi. Konuyla ilgili sosyal medyadan açıklamalar yapan Ural, seçimlerin tamamen usulsüz ve hileli olduğunu öne sürdü. Divan üyelerinin dahi dışarı çıkarıldığı ifade eden Ural, Divan Başkanlığı görevini yürüten Neşe Hanım'ın sandığı sakladığını ifade ederek, ‘Divan’da bizim adımıza Sevtap Hanım görev almıştı. Zorla dışarı çıkardılar. Bizi destekleyen üyelerimizi ilçe binasının dışına çıkardılar. Seçimleri öyle yaptılar. İlçe Başkanı Serhat Yıldırım, ‘bana çekilmemi söyledi’ oysa kadın kollarının seçimlerinde ana kademe yer almaz. Ama tüm yönetim ordaydı ve bize karşı şiddet uyguladılar. Hakaret ettiler. Arkadaşlarımızı zorla ilçe binasının dışına çıkardılar.  Seçimlerde şaibe olduğunu matematiksel olarak da kanıtlarım. Size soruyorum: 120 dakikada 170 oy nasıl kullanılır. Üyeler gelecek, listeden ismini bulacak, kabine girecek, oyunu kullanacak, imzasını atacak. En iyi ihtimalle 2 dakika sürer. Peki, 120 dakikada 170 oy nasıl kullanıldı. Söyleyeyim, bilinçli olarak kargaşa çıkardılar ve kargaşa sırasında da Divan Başkanı Neşe Hanım'ın, önceden hazırlanan zarfları sandığa attı. Yaşanan kargaşa sırasında da bir kişi sert bir cisimle kafama vurdu.’ diye konuştu. Kendisinin iddialarına çok kişinin tanık olduğunu ifade eden Ural, İl Kadın Kolları Başkanı Hatice Molu’nun da tüm yaşananlara göz yumduğunu sözlerine ekledi. 

CHP’de Melikgazi İlçe Başkanlığı seçimlerinde de kavga çıkmış, seçimlerin iptal edilmiş CHP İl Başkanlığı Kongresi’nde Melikgazi İlçe delegeleri oy kullanamamıştı.