CHP'DE KIRAN KIRANA KONGRE!

CHP'DE KIRAN  KIRANA KONGRE!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) kongre süreci devam ediyor. Cuma günü yapılan İncesu, Pınarbaşı ve Akkışla ilçe kongrelerinin ardından Cumartesini günü Develi, Özvatan ve Sarız ilçe kongreleri yapıldı. CHP’de dün de 3 büyük ilçe yani Kocasinan, Melikgazi ve Talas ilçe kongreleri tamamlandı.  Bazı adaylar yarışı kıl payı önde tamamladı. Peki, kıran kırana yapılan ilçe kongreleri sonrasında kimler ilçe başkanı oldu?

 

 

 

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ilçe kongreleri başladı. Cuma günü İncesu’da yapılan kongrenin ardından İlçe Başkanlığına Ahmet Efe seçildi ve Efe güven tazeledi.

CHP Pınarbaşı’da da mevcut Başkan Cuma Arık aday olmadı. Kongrede Eser Çetinkaya ile Bekir Asdemir yarıştı. Eser Çetinkaya yapılan seçim sonrasında yeni ilçe başkanı seçildi ve ilçenin ilk kadın başkanı oldu. Akkışla’da da ilçe kongresinde mevcut Başkan Mehmet Arslan yeniden seçilerek, güven tazeledi.

DEVELİ, ÖZVATAN VE SARIZ KONGRELERİ DE YAPILDI

CHP’de hafta sonu da kongre hareketliliği yaşandı.

Develi’e ilçe başkanlığı için üç aday yarıştı. Kıyasıya yarışa sahne olan seçimde Mehmet Rahmi Künyeli, Yusuf Bulut ve Ayşe Sayılgan yarıştı. Yapılan oy sayımı sonrasında seçimi Yusuf Bulut kazandı. Bulut seçimi 38 delegenin oyuyla kazanırken, Künyeli 34, Sayılgan ise 26 oy aldı.

 

SARIZ ESKİ BELEDİYE BAŞKANI İLÇE BAŞKANI OLDU

Sarız’da da delegeler sandık başına giderek, ilçe başkanını seçmek için oy kullandı. Yapılan kongrenin ardından Sarız Belediyesi eski Başkanı Ömer Faruk Eroğlu, partinin yeni ilçe başkanı oldu.

Özvatan’da yapılan kongre sonucunda ilçe Başkanlığına Zeynel Saraç seçildi.

MELİKGAZİ’DE KIRAN KIRANA SEÇİM

CHP’de dün de merakla beklenen Melikgazi, Kocasinan ve Talas İlçe kongreleri yapıldı. Melikgazi’de mevcut başkan Yakup Yılboğa yeniden başkanlığa seçildi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nde yapılan kongrede rakibi Nurettin Parlak’a 9 oy fark atan mevcut başkan Yakup Yılboğa, seçim sonrası partililere teşekkür etti ve birlik mesajı verdi.

Kongrede Başkan Yılboğa 199, Nurettin Parlak ise 190 oy aldı. Kocasinan’da ise Avukat Ceren Aydemir ile mevcut başkan Erkan Karabulut yarıştı ve seçimi Karabulut  önde tamamlayıp, yeniden başkan seçildi.

İki adayın yarıştığı Talas’ta ise Mustafa Karaca başkanlığa seçildi.

Bünyan, Felâhiye, Hacılar, Sarıoğlan, Tomarza, Yahyalı ve Yeşilhisar ilçe kongreleri de 26 Aralık 2019-18 Ocak 2020 tarihleri arasında yapılacak. İlçe kongrelerinin tamamlanmasının ardından gözler bu kez de İl kongresine çevrilecek. Haber: Cafer ZENGİN