CHP'de hafta sonu 2 il başkan adayı görücüye çıktı

CHP'de hafta sonu 2 il başkan adayı görücüye çıktı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP’de ilçe kongrelerinin sona ermesinin ardından gözler il kongresine çevrildi. 7 Ocak 2018 tarihinde yapılacak olan CHP İl Kongresi öncesinde hafta sonu 2 isim başkan adaylığını açıkladı. Adaylardan Ümit Özer, “Herkesle uyumlu çalışacağız” derken bir diğer aday İbrahim İlbasmış ise partide gruplaşma çıkaranlara tepki gösterdi ve “Tek ortak kimliğimiz CHP’li olmaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) ilçe kongreleri sona erdi. İlçe kongrelerinin sona ermesi ile birlikte de bu kez il kongresi için yarış başladı. Mevcut Başkan Feyzullah Keskin, bir süre önce yeniden aday olmayacağını açıklamıştı. Keskin’in aday olmayacağını belirtmesinin ardından hafta sonu CHP’de hareketli saatler yaşandı.  İlk olarak  Cumartesi günü  Umut Çınarı Derneği başkanlığını da yapan Ümit Özer, düzenlediği basın toplantısından adaylığını açıkladı.

ÖZER: “HERKESLE UYUMLU ÇALIŞACAĞIZ”

Melikgazi İlçe Başkanı İbrahim Kaan ve Kocasinan İlçe Başkanı Oğuz Özsoy ile birlikte adaylık açıklaması yapan  Özer,  “Siyasi çıkarlar için terör örgütleri ile pazarlık masasına oturan devlet yöneticilerinin aymazlığı yüzünden her gün şehit haberleri geliyor” dedi. Kutsal emanet olan Cumhuriyetin tehlikede olduğunu savunan Başkan adayı Özer, “Kadınların olmadığı bir mücadele asla başarılı olamaz. Bunun için 7 Ocak’ta yapılan İl Kongresinde adayım” şeklinde konuştu. CHP’nin iktidarı için örgütlere büyük görevler düştüğünü, bir şey olmak için değil bir şey yapmak için göreve talip olduklarını kaydeden Özer, herkesle uyumlu çalışacaklarını belirterek, partililerden destek istedi.

İLBASMIŞ: “PARTİ DE İSTENMEYEN AYRIŞMALAR VAR”

Özer’in ardından  Pazar günü de Avukat İbrahim İlbasmış düzenlediği toplantı ile CHP İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı. CHP İl  binasında açıklama yapan İlbasmış, parti içinde istenmeyen tartışmalar, gruplaşmalar ve ayrışmalar yaşandığını söyledi. İlbasmış, partililere seslenerek birlik mesajı verdi ve “Tek ortak kimliğimiz CHP’li olmaktır” dedi. İlbaşmış, “Ayrışma ve gruplaşmalar, parti içinde çeşitli rahatsızlıklar oluşturmuştur. Beni de etkileyen, düşündüren bu ayrışma ve gruplaşmaların eritilmesi, kaldırılması amacıyla bana inanan bana güvenen çok sayıda partilinin destekleri ile il başkanlığına aday olduğumu açıklıyorum. BU yarışta, kazanmayı, kaybetmeyi aklımın köşesinden bile geçirmedim. Bur görev bildim ve huzurlarınızdayım. Bizim için farklı kimlikler yoktur. Kürt, Alevi, Çerkez, Sünni ayrımı yapma lüksümüz yoktur. Tek ortak kimliğimiz CHP’li olmaktır. Kendimi ve arkadaşlarımı, partililerin ve delegelerin rasyonel düşüncelerine ve vicdanına bırakıyorum” diye konuştu. 

Haber: Cafer ZENGİN