CHP'de bir şok daha! Aday adaylığından bir isim daha çekildi!

CHP'li o isimden şaşırtan hamle. CHP Melikgazi Belediye Başkanlığı aday adaylığından çekilen Emre Ayan'ın ardından bir isim daha aday adaylığından çekildi. Detaylar Kayseri Olay'ın haberinde.

CHP'de bir şok daha! Aday adaylığından bir isim daha çekildi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Halk Partisi’nde  Felahiye, İncesu, Özvatan, Pınarbaşı, Sarıoğlan, Sarız, Yahyalı ve Yeşilhisar belediye başkan adayları 11 Ocak 2024 tarihinde kamuoyuna açıklandı. Geçtiğimiz günlerde de Talas Belediye Başkan aday adaylığı için İbrahim Yıldırım’ın ismi gündeme gelirken, Emre Ayan il başkanlığında basın toplantısı düzenlemiş ve duruma tepki göstererek, adayların açıklanmasını istemişti. Ayın’ın tepkisinin ardından yine isimler açıklanmadı. Ayan da aday adaylarının açıklanmaması üzerine dün aday daylığında çekildiğini açıklamıştı.

Ayan’ın ardından CHP’de bir isim daha aday adaylığından çekilidiğini paylaştı. CHP Meclis üyesi aday adayı Yaşar Solmaz aday adaylığından çekildi. Aday adaylığından çekilen Solmaz sert eleştirilerde bulundu. 

Solmaz’ın açıklamaları şöyle;
“Değerli dostlar Belediye Başkanlığı seçimlerine 2 ay gibi kısa bir süre kalmasına rağmen hala Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığına Kayserinin en büyük merkez ilçeleri olan Melikgazi ve Kocasinan Belediye Başkanlıklarına CHP olarak adaylarımız açıklanamadı. Gerekçe ince eleyip sık dokumak, yapmayın yaklaşık 6 aydır Kayseri CHP sini sizler yönetiyorsunuz.
Neden gerekli çalışmaları zamanımda yapmadınız. Bu kişiler şimdide çıkmış sözde birlik, beraberlik pıtırcıklığı maskesi altında ve dostlar alışverişte görsün kılığında kin kusmaya, önüne gelene aba altından sopa göstermeye devam ediyorlar.
Birlik ve beraberlik diyorsunuz bu şehirde 8 yıl Milletvekilliği yapmış Milletvekilini, 5 yıl İl Baskınlığı yapmış İl Başkanını, yine önceki dönem İl Başkanı ve yönetimini, Kadın Kolları il Başkanını, Kadın kolları ilçe başkanını ve Kayseri’de  kabul görmüş 22 kişiyi kendi siyasi ikbaliniz için partiden ihraç istemi ile disipline vereceksiniz.
Sonrada kalkıp birlik ve beraberlikten bahsedeceksiniz. Kimi inandırırsınız. Benim açımdan, geldiği günden beri adaletsiz uygulamalar yapanlarla,  Melikgazi ilçe Başkanlığı seçimi yapmayanlarla, Kayseri merkezden Develiye kadar Mehmet Özhaseki bulvarı ismini verirken Belediye meclisimde evet oyu verdirenlerle, bunlara çanak tutanlarla aynı ortamda belediye meclis üyesi olarak beraber çalışma imkânımız kalmamıştır.
Artık işinize bakın, artık açıklayın Belediye Başkan adaylarınızı. Hadi sahaya çıkın, gösterin hünerlerinizi! Cumhuriyet Halk Partisine, bu partiye emek verenlere, artık hakaret etmekten, nefret kusmaktan, kendinizi otorite gibi görmekten vazgeçin. Aynaya bakın.
CHP ile CHP'lilerle değil, benzer dil, üslup ve poz içinde olduğunuz bir gün her hangi bir eleştiri yapmadığınız AKP zihniyeti ile mücadele edin.
Cumhuriyet Halk Partisi'ne her fırsatta eylem ve söylemleri ile zarar verenler, partiye partilileri yürütenler, Melikgazi'de seçim yapmayıp, demokrasiyi hiç edenler, adım adım adaletsizlikleri hayata geçirenler, bu duruma sessiz kalıp, sadece seyreden İlçe Başkanı, İl Başkanı ve Milletvekili artık kumda oynamayı bırakın, artık sahaya çıkın bu bitmeyen öfkeniz, kininiz, nefretiniz, ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı tutumunuzdan vazgeçin.
Kayseri'de el ele verip, oluşturduğunuz ve tarihin hiçbir döneminde görülmeyen mevcut karanlık, sadece lafçı, pozcu, icraatsız siyasi yapı nedeniyle ücretimi yatırarak, Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyeliği aday adaylığı başvurumu da bugün itibariyle geri çekiyorum. Çünkü bu sorunluların, sorumsuzca ortaya koyduğu tablo sürdürülebilir, artık katlanabilir bir tablo değil. Bilinsin ki, her zaman partim için mücadele edeceğim. Her yerde partimi, ilkelerini savunmaya da devam edeceğim. Sadece bu mevcut sorunlu yapı ile yol yürümek, yaşanan sosyal medya şovlarına daha fazla sessiz kalmak, kalabilmek mümkün değil.  Sorunluları, sorumlulukları ile baş başa bırakıyor, Allah'tan şifa diliyorum.”

CHP'de bir şok daha! Aday adaylığından bir isim daha çekildi!