Erciyes Anadolu Holding'e kimler talip?

Son dönemde gündemden düşmeyen Erciyes Anadolu Holding'in satışı ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Holding bünyesinde faaliyet gösteren firmaların satışlarının bir bir açıklanmasının ardından gözler kimlerin talip olacağına çevrilmiş durumda. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde

Erciyes Anadolu Holding'e kimler talip?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Son dönemde gündemden düşmeyen Erciyes Anadolu Holding'in satışı ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Holding bünyesinde faaliyet gösteren firmaların satışlarının bir bir açıklanmasının ardından gözler kimlerin talip olacağına çevrilmiş durumda. Geçtiğimiz sene Kasım ayında 'Erciyes Anadolu Holding satılıyor' haberlerinin yerel ve ulusal basında yer almasının ardından Holding; 15 Ocak tarihinde 'Weavers' adlı firmanın, 22 Ocak'ta ise; Doqu Home, Gümüşsuyu ve Vellteks'in satışa çıkarıldığını duyurmuş ve firmaların ihale tarihlerini kamuoyu ile paylaşmıştı.

Erciyes Anadolu Holding'e kimler talip?

İhale tarihlerinin açıklanmasının ardından firmalara kimlerin talip olacağı konusunda da çeşitli iddialar ortaya atılmaya başladı.

Kulislerde konuşulan firmalar arasında Adana'da kurulan Sasa Polyester adlı firmanın sahibi Erdemoğlu Holding ismi dikkat çekiyor.

Erciyes Anadolu Holdinge bağlı faaliyet gösteren firmaların kimlere satılacağı konusu kamuoyunda merak ediliyor. Peki firma sadece yerli holdinglere veya yerli firmalara mı satılacak? Holding satışında; Katar, Almanya, Hollanda ve Rusya gibi ülkerin de adı geçiyor. Yabancı yatırımcıların da holding satışı konusunda yakın takipte olduğu iddiaları konuşuluyor.

Yabancı yatırımcıların yanı sıra; Kayserili İş Adamları, Finans sektöründe boy gösteren isimlerin de satışın yakın takipçisi olduğu biliniyor.

Bir dönem Türkiye Futbol Federasyonu eski Başkanlığı da yapmış olan LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir'in, Erciyes Anadolu Holding ile yakından ilgilendiği iddiası da kamuoyunda sıkça dillendiriliyor.