'Çetin kardeşim bilir' diyen Tamer: Kayseri'de sağlığı on adım daha ileriye götürdüm!

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis'te Kayseri'deki sağlık konusundan iddialı açıklamalar yaptı. Devlet Hastanesi Başhekimi olarak görev yaptığı yıllara atıfta bulunan Tamer, 'O dönemde Kayseri'de sağlığı on adım daha ileriye götürdüm. Hiç kimsenin yapmadığı, hâlâ Türkiye'de örneği olmayan bir geriatri hastanesi açtım. Yine 100 yataklı psikiyatri hastanesi açtım' diye konuştu.

'Çetin kardeşim bilir' diyen Tamer: Kayseri'de sağlığı on adım daha ileriye götürdüm!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Haber: Cafer ZENGİN- AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Meclis’te Şehir Hastanelerine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. 2002 yılı öncesiyle iktidarları dönemini kıyaslayan Tamer, “Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ‘hayalim’ dediği ‘aşkım” dediği hastaneleri hizmete soktuk. Sokmaya devam edeceğiz” dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Şehir Hastanelerine yönelik yapılan eleştirilere yanıt veren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “2002 yılı öncesini siz unutsanız da ben size yine hatırlatacağım” diye konuştu.

Meclis’teki konuşmasında Devlet Hastanesi’nde Başhekimlik yaptığı döneme de atıfta bulunan Milletvekili Tamer, 2003 ile 2009 yılları arasında görev yaptığını belirterek, “O dönemde Kayseri’de sağlığı on adım daha ileriye götürdüm. Hiç kimsenin yapmadığı, hâlâ Türkiye’de örneği olmayan bir geriatri hastanesi açtım. Yine 100 yataklı psikiyatri hastanesi açtım” diye konuştu.
CHP MİLLETVEKİLİ ARIK’I İŞARET ETTİ VE “BENİMLE İLGİLİ ARAŞTIRIN” DEDİ VE EKLEDİ: TÜRKİYE’DE ÖRNEĞİ OLMAYAN BİR ACİL YAPTIM, HÂLÂ ÇALIŞIYOR!
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer’e yanıt verirken, CHP Milletvekili Çetin Arık’a işaret eden AK Partili İsmail Tamer, “Benim Başhekimlik yaptığım dönemde Kayseri’deki sıkıntılı hastaneleri en iyi Çetin kardeşim bilir. Ben, 2003 ile 2009 yılları arasında yaptım ve o dönemde Kayseri’de sağlığı on adım daha ileriye götürdüm. Hiç kimsenin yapmadığı, hâlâ Türkiye’de örneği olmayan bir geriatri hastanesi açtım. Yine 100 yataklı psikiyatri hastanesi açtım.
AMATEM, orada AMATEM yoktu, gönderdim hastaları yatıramadılar, bir hafta içinde AMATEM’i kurdum. Onun için Kayseri’deki bakın, 18 bin metrekare kapalı alanı olan, üzerine helikopter inen, Türkiye’de örneği olmayan bir Acil yaptım, hâlâ çalışıyor. Onun için Kayseri ve benimle ilgili biraz daha araştırırsan çok daha iyi olur değerli kardeşim” dedi.
“KAMU-ÖZEL ORTAKLIĞI O ZAMAN TERCİH EDİLDİ, ŞİMDİ GENEL BÜTÇEYE KAYDIRILDI”
“Bizim amacımız Türk halkına, Türk hastalarına, bu insanlara en iyi sağlık hizmetini vermekti. Onu da veriyoruz zaten” diyen Tamer, “Şehir hastanelerine karar verdiğimiz dönemde ben de o zaman Sağlık Bakanlığının içerisinde yakın çalışıyordum. 7 ilin koordinatör başhekimiydim. O zaman bu hastaneleri yapacak maddi imkânı yoktu ülkenin. O yüzden böyle bir sisteme gidildi, kamu-özel ortaklığı o zaman tercih edildi. Şimdi de Bakanımızın açıkladığı gibi artık genel bütçeye kaydırıldı.