Çerkes isyanı: Oy vermeyin

Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, milletvekillerine yönelik çıkışı ile dikkat çekti.

Çerkes isyanı: Oy vermeyin
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Aralarında AK Parti'nin Çerkes Milletvekili Hülya Nergis'in de yer aldığı Milletvekillerine tepki gösteren Uluslararası Kafkas Derneği Başkanı Oğuz Berk, "Şu anda Ak Parti, MHP’de, CHP’de Çerkes milletvekilleri var. Peki? Bunların hangisini kürsüde gördünüz?" diye sordu. 

ÖZHASEKİ VE NERGİS'E "SABOTE ETTİNİZ" SUÇLAMASI... 

Başkan Oğuz Berk, ayrıca Özhaseki'ye de tepki göstererek, "Uluslararası Kafkas Derneği’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile Külliye’de yapacağı proğramı sabote ettiniz Sayın Özhaseki, Sayın Atçı, Sayın Baybatur … 3 yıl geçti, niye yapmadınız?" dedi. 

Berk, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP sözcüsü Engin Özkoç… bunlar oy istemeye gelince tüm dernekleri ziyaret ediyor, “seri si adiges” diye lafa başlayıp, süslü süslü laflarla “biz çerkes terbiyesi ile büyüdük” edebiyatı yapıyorlar. Kendi siyasi idolojilerini en agresif şekilde savunuyorlar, bunun için Cumhurbaşkanına bile hakaret edebiliyorlar.
Ak Parti’de Manisa, Samsun, Tokat, Kayseri, Çorum, Balıkesir milletvekilleri Hülya Nergis Atçı, Murat Baybatur, Ahmet Sani Ceylan, Mustafa Aslan, Yusuf Ziya Yılmaz, Mutlu Aydemir
MHP’de  Abdurrahman Başkan, Muhammed Levent Bülbül, Yücel Bulut….
Çerkeslerle bir akrabalığı olan, bir çok milletvekili gelip derneklere masal anlatıyor, benim anamda Çerkes, benim yengemde Çerkes, benim ebemin emmioğlu da Çerkes…
Hepiniz güzelleme yapıyorsunuz.
Çerkesler siz aslansınız, siz kaplansınız, kahramansınız, vatanseversiniz, temizsiniz, dürüstsünüz, terbiyelisiniz….
Eeee..
Bunları biliyoruz zaten, bize niye bizi anlatıyorsunuz? Milletvekili olarak sen ne yaptın bunca yıldır onu anlat.
--- TRT, 42 dilde yayın yapıyor. Rumca, Ermenice, Darice, Arapça, Kürtçe, Farsca, İngilizce, Yunanca…. Bu ülkeyi işgal etmeye çalışan emperyalistlerin bile, dilinde yayın yapılırken Çerkesce niye yayın yapmıyor? 
Ne yaptınız muhalefet milletvekili olarak, hesap sordunuz mu? 
Ne yaptınız iktidar milletvekili olarak hükümete sebebini sordunuz mu?
--- TBMM tarafından “Milletin Kurtarıcısı” diye ayakta alkışlanan, bu toprakların vatan olması için 17 savaş yarası almış “Çerkes Ethem’e İade-i itibarla ilgili" meclis kürsüsünde tek kelime konuştunuz mu? İki satır araştırma önergesi verdiniz mi? 
Adnan Menderes hain denildi, idam edildi, özür dileriz denildi, Topal Osman, TBMM önünde asıldı, özür dileriz denildi, Giresun meydanına heykeli dikildi… Peki siz ne yapıyorsunuz ?
-- 10 sene oldu Erciyes, Düzce ve 19 Mayıs Üniversitesinde, Çerkes Dili Edebiyatı bölümleri açılmasına yönelik kanun çıktı, yönetmelik çıktı, Düzce açıldı, 7 yıl sonra bin bir zahmetle Erciyes açıldı, 19 Mayıs Üniversitesinde ki bölüm, 10 yıl oldu yine yok. 
Bir bakan, bir milletvekili 19 Mayıs Üniversitesini rektörünü arayacak, “Rektör bey sen ne yapıyorsun, bunun kanunu var, yönetmeliği var, niye açmıyorsun, sen vatandaşla bizi vatandaşla karşı karşıya mı getirmek mi istiyorsun, rektörlükten mi olmak istiyorsun?” Diye hesap soracak, o rektörde o bölümü açmayacak öyle mi? 
Kim engel oluyor, bununla ilgili TBMM Genel kurulunda hiç biriniz bir kelime hesap sordunuz mu? YÖK’e sordunuz mu? 
Bu ülkeyi işgal etmeye çalışan, Yunan, İngiliz, İtalyan, Ermeni’lerin üniversitelerde dilleri öğretilirken Çerkesce’nin öğretilmesinden kim rahatsız olur, nasıl rahatsız olur niye tek kelime konuşmuyorsunuz ?  
--- Uluslararası Kafkas Derneği’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın daveti ile Külliye’de yapacağı proğramı SABOTE ettiniz Sayın Özhaseki, Sayın Atçı, Sayın Baybatur … 3 yıl geçti, niye yapmadınız?
İşte bu Çerkesleri vatansever yapan, işte bu Çerkesleri terbiyeli yapan, işte bu Çerkesleri bu toprakların asli unsurları yapan, renkler soluyor, dilleri, 5000 yıllık kültürleri yok oluyor. 
Bununla ilgili hiç bir şey yapmayacak mıyız diye, kendi kendinize hiç sormadınız mı ? Çerkesler için kılını kıpırdatmayan Çerkes miletvekilimi olur? 
Niye bu kadar kendi toplumunuza yabancısınız?
……….
Korkmayın, biz Türkiye Cumhuriyeti devletinin asli unsurlarındanız, Türkiye Cumhuriyetinin varlığı birliği, bizim kırmızı çizgilerimizdir. Bu toprakların vatan olması için, dedelerimiz tüm varlıklarını ortaya koydu, bizde koymaya hazırız. Tek derdimiz binlerce yıllık dil ve kültür yok olmasın.
…….. 
Buradan tüm hemşerilerime çağrıda bulunuyorum…
Dernek toplantılarında gördüğünüz, bakan, milletvekili bürokratlara bu soruları sorun.
1000 tane yürekli Çerkes arıyorum.
Buraya yorum yazmayın, girin milletvekillerinin, bakanların sosyal medya hesaplarına bu soruları sorun. 
Bırakın sizi engellesinler, gün gelir sizde onları sandıkta engellersiniz.
Ne yaptınız ? Ne yapıyorsunuz ? Ne yapacaksınız? Ne zaman yapacaksınız?
Kendinizden mi utanıyorsunuz, bizden mi?
Bu sorulara cevap vermeyen, veremeyen “Çerkes veya değil hangi partiden olursa olsun”:
“ Milletvekillerine selam verin, oy vermeyin.”