Çelik, "Pat diye servisleri kaldırma kararı almışlar, bu pat diye olmaz'

Çelik, &quotPat diye servisleri kaldırma kararı almışlar, bu pat diye olmaz'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, 38 Kent TV’de katıldığı Kent Meydanı programında mini terminaller ve yolcu servisleri ile ilgili açıklama yaptı. Otobüs firmaları ile gerekli görüşmeleri daha önce yaptıklarını ifade eden Çelik, “İyi, kötü mutabakat sağladık ama pat diye arkadaşlar karar almışlar, servis işini kaldırıyoruz diye. Bu böyle pat diye olmaz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, şehirlerarası ulaşım sağlayan otobüs işletmelerinin terminal ile şehir içi ulaşımını sağlayan servis araçlarını maliyetlerin artması gerekçesiyle kaldırma kararını değerlendirdi.

38 Kent TV’de  Gazeteciler Osman Çiftci ve Cafer Zengin’in sorularını yanıtlayan Çelik, öncelikle 6 bölgede hayata geçirecekleri mini terminaller hakkında bilgi verdi. Servis araçlarının şehir trafiğini de olumsuz etkilediğini belirten Çelik, “Bunları bir düzene koyalım, hem de kaynak israfı olmasın istiyoruz” dedi.

Çelik, “Mini terminalleri yaparken biz şöyle dedik. İki konu için biz mini terminaller yaptık. Birincisi, şehir içinde çok farklı noktalarda otobüs terminallerinin yazıhanesi var. Bu yazıhaneler gereksiz bir masraf yükü firmalar için. Şehir için de gereksiz bir trafik yükü. Niye şehirlerarası otobüs terminaline gelen otobüsün yolcularını şehir içine dağıttıkları bir servis filoları var. Evden gidecek yolcuların topladıkları bir servis filosu var. Bunlar terminalden çıkıyorlar yolcuyu dağıtıyorlar. Yine aynı rotadan toplayıp terminale getiriyorlar. Bu arada yoğun burçtan tam dönüyorsunuz Hunat tarafına pat diye önünüzde bir araba durmuş trafik kapanmış. Bakıyorsunuz önde bir servis aracı yolcu indiriyor valiz falan. Trafik sıkışıyor. Bunları bir düzene koyalım, hem de kaynak israfı olmasın diye. Türkiye’de bu mini terminal projesini ilk defa biz yaptık. 6’sında bitirdik. İnşallah önümüzde ki günlerde fiili açılışını yapacağız. Bu arada servis işini de tek elden yapalım diye bir görüş birliğine vardık” diye konuştu.

  “İYİ ,KÖTÜ MUTABAKAT SAĞLADIK, AMA…” 

Firmalara “Gelin yüz birim para harcıyorsan elli birim parayla tek elden biz yapalım” çağrısı yaptıklarını ifade eden Çelik,  konuyla ilgili İyi kötü mutabakat sağladıklarını ancak otobüs firmalarının pat diye servisleri kaldırma kararı aldığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi.

Çelik, ay sonuna kadar devam etmeleri için görüşmeler yaptıklarını da anlatarak, mini terminallerle sorunun ortadan kalkacağını ve bu yolla terminale de ulaşımın sağlanacağını söyledi.

Çelik, şu ifadeleri kullandı, “Her bir firmanın otobüsü var. Birinin on tane yirmi tane. Üç vardiya çalışıyorlar. Üzerinde şoför çalıştırıyorlar. Ücretsiz bu servis hizmetini yapıyorlar. Gelin yüz birim para harcıyorsan elli birim parayla tek elden biz yapalım, kaynakları verimli kullanırız hem de bu iş daha düzenli olur dedik. İyi kötü mutabakat sağladık ama pat diye arkadaşlar evvelsi gün karar almışlar servis işini kaldırıyoruz diye. Bu böyle pat diye olmaz. Burada bir idare var. Burada halkın terminale götürülüp getirilmesi var. Şimdiye kadar bunu ücretsiz yapıyordun da niye bu işten çekildin, bu işte ‘ben yokum’ dedin. Olmamış. Aman dedik siz ay sonuna kadar devam edin o süreç içinde bu servis işini yeniden organize ederiz dedik. Ay sonuna kadar otobüs firmaları ücretsiz servis işini devam ettirecekler. Bizde bu süreç içinde mini terminalleri devreye almış olacağız. Bizimle alakalı bir konu değil. Otobüs firmalarının kendi kendilerine yaptıkları bu servis işini kaldırdıklarını beyan ettiler. Bizde rica ettik ay sonuna kadar. Bizde o süreç içinde yolcuların otobüs terminallerine ulaşması için gerekli tedbirleri almış olacağız.”

İNTERNETTEN BİLET ALMAYA YÖNLENDİRİLİYOR İDDİASINA CEVAP VERDİ: BU DEDİKODULARA İNANMAYIN

 Başkan Çelik, programda mini terminallerin internetten bilet satışına yönelteceği ve bunun için yapıldığı iddialarına da yanıt verdi.

 Çelik, “Şimdi tüm Türkiye’nin otobüs firmalarının işletmelerinin gıpta ile baktığı bir proje. Biz hizmeti tek tek gidip terminale bilet alacakken ayağına terminaller yapıyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Biz her mahalleye mini terminal yapıyoruz. Bu bir hizmet. (Gazeteci Osman Çiftci: Az olmasından bahsediliyor) El insaf ya. Altı tane yapıyoruz. Bu dedikodulara inanmayın. Şimdi iki tane daha bakıyoruz. Sekize çıkaracağız ama. Türkiye’de hiç olmayan bir hizmeti getiriyorsunuz, illa bir şey söylenecekse çok şey var. Buna ancak teşekkür edilir. İstanbul’dan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu takip ediyor, gelelim de beraber açalım tüm Türkiye’ye örnek olsun diye. Bu inşallah takdir alan bir işimiz olacak. Ayağına terminal götürüyoruz ya. Müthiş bir iş”

Haber: Cafer ZENGİN