Artan maliyetlerden dert yandılar

Artan maliyetlerden dert yandılar
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Maliyetlerden dolayı zarar ettiklerini belirten şehirlerarası otobüs işletmeleri, şehir içi servislerini kaldırma kararı aldı. Ancak bu yöndeki karara Büyükşehir Belediyesi el atınca geri adım atıldı ve servisler yeniden çalışmaya başladı. 30 Ekime kadar servislere devam edecek. Kayseri Otobüsçüler Dernek Başkanı Hasan Kolbaşı, maliyetlerin arttığını ve bu nedenle firmaların da zor durumda olduklarını söyledi.

Maliyetlerden dolayı zarar ettiklerini belirten şehirlerarası ulaşım otobüs işletmeleri, terminal ile şehir içi ulaşımını sağlayan servis araçlarını kaldırma kararı aldı.

Bu konuda otobüs firmalarının bilet satış noktalarına ve servis araçlarının üzerlerine uyarı yazısı da asıldı.

Ancak aniden alınan bu karar yolcular için çileye dönüştü. Kayseri Otobüsçüler Dernek Başkanı Hasan Kolbaşı, maliyetlerin arttığını ve bu nedenle firmaların da internet, ikramlarda da kısıtlamaya gittiğini söyledi.

Sektörde maliyetlerin artması ile birlikte yönetim kurulu olarak toplandıklarını ve servisler konusunda da karar aldıklarını kaydeden Kolbaşı, “Servis olayının kendileri için külfet olduğunu ifade etti.

Servisleri 10 Ekim itibariyle kaldırma kararı aldıklarını anlatan Kolbaşı, ancak Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik’in kendilerinden 30 Ekime kadar süre istediğini kaydetti.

MİNİ, TERMİNALLER, OTOGAR ESNAFINA VERİLECEK

Kolbaşı, şunları söyledi, “Mazot 3500 TL iken 6500 TL  olduğundan dolayı sektörde bütün firmalar kısıtlamaya gitti. Kısıtlamanın sebebi otobüslerde dağıtılan, ikram malzemeleri internet hizmeti gibi durumlar. Bu giderler, ekonomik olarak fazla miktar tuttuğundan ve bununda üstesinden gelemediği için firmalar açısından bazı önlemler alınması gerekiyordu.

Eğer önlem alamazsak, sektörümüz çöküyor. Biz de yönetim kurulu olarak toplandık konuştuk. Servis olayının külfeti bize çok yüksek. En kısa yerimiz 30- 35 kilometre. Anayurt, Mimsin buralara servis gönderdiğimiz zaman günlük 250 TL mazot yakıyor araçlarımız. Bu parayı biz kendimiz ödüyoruz. Kendimiz ödediğimizden dolayı biz bu işin altından kalkamadık. Kalkamadığımızdan dolayı, Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Çelik’e gittik. Biz normalde 10 Ekim’de kaldıracaktık servisleri, ama Başkan 30 Ekim’e kadar bekleyin dedi. O da bize yardımcı olmayı istiyor. Her yarım saatte bir otobüs seferi koymayı düşünüyor. Ama bizlerin ödeme gibi bir lüksü yok. Firma para vermezse bizim ödeme  yapmamız mümkün değil. Kayseri halkından özür diliyoruz. Biz elimizden geleni bugüne kadar yaptık. Büyükşehir Belediye Başkanı bu saatten sonra kendim yapacağım dedi. Biz de ona saygı duyuyoruz. 30 Ekim’e kadar bekleyeceğiz. 30 Ekim 2018’de servis hizmetimiz artık olmayacak. Bunun için halkımızdan özür diliyoruz. Mini terminaller konusunda başkanımız  söz verdi. Kayseri otogarındaki esnaflarımıza verecek.” Haber: Güler Ruhsar AKTAŞ