Çelik'in Taşınacak dediği terminalle ilgili Büyükkılıç: Yok öyle bir şey!

Çelik'in Taşınacak dediği terminalle ilgili Büyükkılıç: Yok öyle bir şey!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri şehirlerarası otobüs terminali taşınacak mı, taşınmayacak mı? Bu konuda eski Başkan Mustafa Çelik, Belediye meclisinde taşınacağını belirtmiş, hatta yatırım yapacaklara da yeni terminal bölgesini işaret edip, kamuoyuna seslenmişti. Çelik, bu konuda Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yakınında Çevreyol’un sağında ve solunda yer alan iki arsanın akaryakıt ve servis istasyonu alanı olarak belirlendiğini belirmiş, yatırımcılara çağrıda bulunarak, arsaların çok değerli bir yerde bulunduğunu ifade etmişti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ: İSRAF, BAŞKA ŞEYLERE KAFA YORMAK GEREKİYOR

Yaşanan bu gelişmenin ardından Çelik’in görev süresi 31 Mart itibariyle sona erdi. Terminal konusunda Büyükşehir’in yeni Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın nasıl hareket edeceği merak konusu olurken, bu konuda beklenen açıklama yapıldı. Başkan Büyükkılıç, terminalin taşınmayacağını belirterek, ‘Isıtmada ve havalandırmada bazı sıkıntılar olabiliyor. Gerekli çalışmalar yapılıyor. 4 milyon TL de bir maliyet gerektiriyor. Şu aşamada taşınma gibi bir şey yok. Şehir merkezinde aldık oraya taşıdık, oradan da alıp bir başka yere taşımanın şu aşamada gereği yok. İsraf.’ dedi.
 
 Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminali ile ilgili tartışmalara son nokta koyuldu.  Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Kayseri Terminali’nin yeniden başka bir yere taşınacağı konusu gündeme gelmişti.

15 TRİLYON KREDİ ÇEKİLEREK YAPILDI, YILDA 1 TRİLYON KAZAN SAĞLANACAKTI

Eski Başkanlardan Mehmet Özhaseki, döneminde  belediye tarafından 15 trilyonluk kredi çekilerek yaptırılan yeni şehir terminali 8 Aralık 2007’de hizmete girmişti. O günlerde, yılda 2.5 trilyonluk gelir sağlanacağı, İller Bankası’ndan 10 yıllığına alınan 15 trilyonluk krediyle yapılan terminal binasının aynı zamanda sağladığı gelirle hem borcunu ödeyeceği hem de Büyükşehir Belediyesi'ne yılda 1 trilyon kazanç sağlayacağı belirtilmişti. Yaklaşık 12 yıl önce yaptırılan Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin taşınacağını Büyükşehir Belediyesinin eski Başkanı Mustafa Çelik gündeme getirdi.  Aralık 2018’deki Meclis toplantısında Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yakınında Çevre yolun sağında ve solunda yer alan iki akaryakıt ve servis istasyonu arsasının satılacağını dile getiren Çelik, yatırımcılara çağrıda bulunarak, yeni terminalin de bu bölgeye yapılacağını ifade etmişti.
 
NUH NACİ YAZGAN ÜNİVERSİTESİ YAKININA TAŞINACAKTI!

Çelik, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi yakınında Çevreyol’un sağında ve solunda yer alan iki arsanın akaryakıt ve servis istasyonu alanı olarak planlandığını ve yeni terminalin de bu bölgeye taşınmasının planlandığını dile getirerek, söz konusu arsaların çok değerli bir yerde bulunduğunu ve değerli bir yatırım olacağını söylemişti.

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ, TARTIŞMAYA SON NOKTAYI KOYDU

İşte yaşanan bu yöndeki gelişmenin ardından Çelik, partisince yeniden aday gösterilmedi ve koltuğa 31 Mart 2019’da yapılan seçimlerin ardından Memduh Büyükkılıç, oturdu. Büyükkılıç da söz konusu terminal tartışması ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Terminalin taşınması ile ilgili olarak ‘Yok, öyle bir şey. İsraf. Başka şeylere kafa yormak gerek’ diyen Büyükkılıç,  ‘Mevcut terminal binasının başka yere taşınması gibi bir şeyin söz konusu olmadığını ancak iklimlendirme anlamında yapılması gereken çalışmalar olduğunu söyledi.
 
TERMİNAL PROJESİ HATALI MIYDI?

Bu konuda da 4 milyon TL gibi bir maliyet çıktığını belirten Büyükkılıç, projenin hazırlandığı döneme atıfta bulunarak, ‘Zamanında Kayseri koşullarından çok normal bir iklim koşulu ile projelendirilmiş’ dedi.

‘ISITMA VE HAVALANDIRMADA SIKINTI VAR’

Büyükkılıç, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ‘Mevcut kullanılan yerle ilgili bayramda yetişmiyor diye bir şey yok. Ancak fiziki koşullarla ilgili önemli boyutlar var. Adaylık sürecinde orada bilgiler almış, incelemiş birisi olarak, seçildikten sonra gerekli uyarılarda bulundum. En üst düzey yetkilisiyle görüştüm, burada yapılması gereken bazı çalışmalar var. İklimlendirme konusunda çalışmalar yapılması lazım. Bu konuda arkadaşlarımız projelendiriyor. Zamanında Kayseri koşullarından çok normal bir iklim koşulu ile projelendirilmiş. Bu konuda duyarlılığımız devam ediyor. Terminale gittiğiniz zaman tavanın çok yüksek olduğunu görüyoruz, ona bağlı olarak da ısıtmada ve havalandırmada bazı sıkıntılar olabiliyor. Bu konuda talimat verdim, gerekli çalışmalar yapılıyor. 4 milyon TL de bir maliyet gerektiriyor. Şu aşamada taşınma gibi bir şey yok. Şehir merkezinde aldık oraya taşıdık, oradan da alıp bir başka yere taşımanın şu aşamada gereği yok. İsraf diye bir şeyden söz etim. Kayseri sadece Kayseri’den ibaret değil; bir Nevşehir’dir, Yozgat’tır, Sivas’tır, Kırşehir’in, Malatya’nın, Kahramanmaraş’ın bazı kesimi ticari ilişkiler bağlamda düşünüldüğü zaman. Sağlık, ticaret alanında da bir hinterlant olunca da hastaneye ulaşımda da yeri uygun. Şehrimize fazla mesafede de değil, o yönden de uygun. Şuanda onun yerine başka şeylere kafa yormak gerekiyor diye düşünüyorum’ ifadelerini kullandı.  Ortaya çıkan bu yöndeki tablonun ardından bazı çevreler, Büyükkılıç’tan, Çelik’e ‘Borç’ cevabı şeklinde yorum yaptı. İkili arasında bir süre önce belediye borçları konusunda karşılıklı açıklamalar yapılmıştı. Bazı çevreler, Büyükkılıç’ın bu açıklaması sonrasında düellonun taraflar arasında devam ettiğini iddia etti.
Haber: Cafer ZENGİN