Çarpıcı Kayseri gerçeği: En yüksek bina ortalamasına sahip il olduk!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık yatay mimari konusunda çağrı yaparken, belediyeleri uyarırken Kayseri, Türkiye'de en yüksek bina ortalamasına sahip il oldu. Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, 'Kayseri'de 2021 yılında, ortalama kat sayısı 8,2 olurken bu oran Türkiye genelinde 5,0 oldu. Bu rakamlara göre Kayseri en yüksek bina ortalamasına sahip il konumunda.' dedi.

Çarpıcı Kayseri gerçeği: En yüksek bina ortalamasına sahip il olduk!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sık sık yatay mimari konusunda çağrı yaparken, Kayseri, Türkiye’de en yüksek bina ortalamasına sahip il oldu. Yani Kayseri'de binalar, yatay değil dikey artıyor. Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, “Kayseri'de 2021 yılında, ortalama kat sayısı 8,2 olurken bu oran Türkiye genelinde 5,0 oldu” dedi. Kayseri , Türkiye’de yüksek kat ortalamasında ilk sırada yer aldı. Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, TÜİK rakamlarıyla çarpıcı gerçeği gözler önüne serdi. 
Çarpıcı Kayseri gerçeği: En yüksek bina ortalamasına sahip il olduk!
KAYSERİ TÜRKİYE ORTALAMASININ ÜZERİNDE
Deprem ve yüksek katlı binaların tartışıldığı şu günlerde konuyla ilgili olarak resmi verileri paylaşan Yalnız, “Kayseri'de 2021 yılında, ortalama kat sayısı 8,2 olurken bu oran Türkiye genelinde 5,0 oldu. Kayseri ortalama 8,2 kat ile Türkiye il sıralamasında ilk sırada yer aldı. Kayseri’yi 7,1 kat ile Ankara ve 6,9 kat ile İstanbul izledi” dedi.
YÜKSEK İNŞAAT MÜHENDİSİ FİKRİYE EZGİ YALNIZ AÇIKLADI
Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, Kayseri’de hane halklarının yarıdan fazlasının 6 ve üzeri katlı binalarda oturduğunu belirtti.  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2021 yılına ait Bina ve Konut Nitelikleri Araştırmasının sonuçlarını değerlendiren Yalnız,  hane halklarının ikamet ettiği konutlarla ilgili bina yaşı, ısıtma sistemi, oda sayısı, sahiplik durumu gibi birçok konuda verilerin paylaşıldığını söyledi. 
Çarpıcı Kayseri gerçeği: En yüksek bina ortalamasına sahip il olduk!
KAYSERİ 8,2 ORTALAMA KAT SAYISI İLE İLK SIRADA YER ALDI
Kayseri'de 2021 yılında, ortalama kat sayısının resmi verilere göre  8,2 olduğunu dile getiren Yüksek İnşaat Mühendisi Fikriye Ezgi Yalnız, bu oranın Türkiye genelinde 5,0 olduğuna dikkat çekerek, “Kayseri ortalama 8,2 kat ile Türkiye il sıralamasında ilk sırada yer aldı. Kayseri’yi 7,1 kat ile Ankara ve 6,9 kat ile İstanbul izledi. Ardahan 2,2 ortalama kat sayısı ile son sırada yer alırken, Ardahan’ı 2,4 kat ile Ağrı ve 2,5 kat ile Muğla izledi” diye konuştu. 
Çarpıcı Kayseri gerçeği: En yüksek bina ortalamasına sahip il olduk!
KAYSERİ’DE HANEHALKLARININ ÇOĞUNLUKLA 6 VE ÜZERİ KATLI BİNALARDA OTURUYOR
Kayseri’de 2021 yılında konutta ikamet eden hane sayısının 424 bin 8 olduğunu dile getiren Yalnız, “TÜİK verilerine göre hane halklarının % 9,9’u ( 41.834 hane)  tek katlı,% 13,0’ü (55.037 hane) 2 katlı, % 5,9’u (24.815 hane) 3 katlı, % 5,7’si (24.137) 4 katlı, % 7,1’i (30.242 hane) 5 katlı binalarda ikamet ettiği görülüyor. Diğer yandan 6 ve daha üzeri kata sahip binalarda ikamet eden hane halklarının oranı ise verilere göre % 58,5 ( 247.943 hane) oldu” dedi.