Büyükşehir Belediyesi'ne seslendiler: Geceleri uyuyamıyoruz, adalet istiyoruz!

Kayseri'de yaklaşık 10 yıldır süren ve yılan hikayesine dönen halk otobüsü meselesi yüzünden mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne seslenerek, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükşehir Belediyesi'ne seslendiler: Geceleri uyuyamıyoruz, adalet istiyoruz!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de yaklaşık 10 yıldır süren ve yılan hikayesine dönen halk otobüsü meselesi yüzünden mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’ne seslenerek, sorunlarının çözüme kavuşturulmasını istedi.
Büyükşehir Belediyesi'ne seslendiler: Geceleri uyuyamıyoruz, adalet istiyoruz!
“GECE UYUYAMIYORUZ. MAĞDUR OLDUK”
Konuyla ilgili yaşadıklarını anlatan Selahattin Sofularlı, önce süreçle ilgili bilgi verdi ardından da “Adalet istiyoruz” dedi. Sofularlı, “Yaklaşık 10 yıl önce bütün bölgeleri tek tutarak, 2 arabaya 1 otobüs denilerek, o dönem Haseki Başkan ‘ Bakkallarınızı market yapacağız’ diyerek, bu imkanı tanıdı. Biz önceden 6 ay vizeli  çalışırdık. Daha sonra tekelleşmeye, kamulaşmaya gidildi ve bizim sivil araçlarla ilgili de süreç başladı. Gesi hattında hinterlant ile birlikte sivil plaka arabalarımızı o dönem sorduk ve bize ‘ Hepsi 10 yıl dediler,  hangi hakka sahipse biz de o hakka sahibiz’ denilerek, bizlere sözler verildi. ‘Hakkaniyete uygun kararlar alacağız’ diye söylendi. Biz aslında bu sorunu yaşayan 5 arabayız, birinde bir hadise oldu ve kendi kendini iptal etti. 4 kişi kaldık. Mağdur olduk. Süreç çok uzadı. Konuyu Memduh Başkan’a da ilettik. Bize Belediye Meclisi’ne getirerek, değerlendirelim dedi. Biz adalet istiyoruz. Gece uyuyamıyoruz. Mağdur olduk. Bizi ARGE işine de soktular. Devir parasını almadık, reklam firmasıyla ilgili teminat verdik, alamadık, bunda da mağdur edildik. Arabalarımız yattığı yerde yaş sınırı oldu. ARGE işine sokulduk, para talep ettiler. Bir arkadaşımız arabasını sattı, ardından kanser oldu. Şu anda araçlarımız çalışıyor gözüküyor. Her ne hikmetse hiçbir yerde de adımız geçmiyor. Buna hayret ediyoruz” dedi. 
Büyükşehir Belediyesi'ne seslendiler: Geceleri uyuyamıyoruz, adalet istiyoruz!
“BEN 7-8 SENE ÖNCE İKİ DAİREMİ SATIM, ARABAYI ALDIM.  İŞ GÜÇ SAHİBİ OLDUK DİYE SEVİNDİK, AMA BU SONUÇLA KARŞILAŞTIK”
Bir diğer isim Nurettin Aktan da yetkililere seslenerek, sıkıntılarının çözülmesini istedi. 
Mağdur otobüsçülerden biri olduğunu söyleyen Aktan, “Yetkililerden yardım istiyoruz. Ben 7-8 sene önce iki dairemi satım, arabayı aldım.  İş güç sahibi olduk diye sevindik, ama bu sonuçla karşılaştık. Memduh başkan ağırlığını koysun.Ben mağdurum. 2 hasta çocuğum var 3-5 ineğin sütüyle geçinen insanlarız. Şartlarımızı gelip, görsünler. Ekmek teknemiz vardı, belediyeden yetkili kişiler onu da çok gördü, elimizden aldılar. Mağduriyetimizin giderilmesini ve işimizin iade edilmesini istiyoruz. Cumhurbaşkanımızdan da sesimizi duymasını ve yardım etmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.