Büyükkılıç söz verdiği 150 projeyi yaptı mı?

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Olay Türk ekranlarına konuk oldu. Başkan Büyükkılıç, birbirinden önemli açıklamalar yaptığı yayında 150 proje hakkında bakın neler söyledi? Detaylar Kayseri Olay haber merkezince derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç söz verdiği 150 projeyi yaptı mı?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

31 Mart’ta yapılması planlanan yerel seçimler için partilerde adaylık açıklama hazırlıkları sürerken, Olay Türk TV ekranlarında da seçimin nabzı tutulmaya başlandı. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Olay Türk TV ekranların yayınlanan 'Yüz Yüze' programında Gazeteci Osman Çiftci ile Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı. Yayında birbirinden önemli açıklamalar yapan Başkan Büyükkılıç’a 150 proje sözü de soruldu. 

150 proje sözü tutuldu mu?

2019 yılındaki yerel seçimlerde aday olduğu günlerde açıklamalarda bulunun Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, o süreçte 150. Yılda 150 proje sözü vermişti. Büyükkılıç, önceki seçim döneminde verdiği 150 proje sözünün tamamlandığını açıkladı. 

Büyükkılıç söz verdiği 150 projeyi yaptı mı?

Konuşmasına neden 150 proje ismini verdiklerini açıklamakla başlayan Büyükkılıç, “Rahmetli Veli Başkan, ‘Başkanım 1869-2019 tam 150 proje diye çıkarsın’ demişti bizi böyle yönlendirdi. Ama şundan eminim, 150 en az 400 oldu.” dedi.

‘Biz sayılara sığınmıyoruz’

Büyükkılıç, pandemiye, depreme, savaşa rağmen projelerini tamamladıklarını aktarırken şu ifadeleri kullandı; “Gerek bizim tespitlerimizde, gerekse genel sekreter yardımcımızın bir yerdeki açıklamasında da dile getirdi. Mehmet Özhaseki Bakanımız da olan bir şey sırasında. ‘Sayın Bakanım dedi, şu anda dedi büyük proje bağlamında dişe dokunur.  150i noktada çalışmamız var’ dedi. Bu sene bu açıdan biz sayılara falan sığınmıyoruz. Mevla’m mahcup etmiyor. Biz üzerimize düşenden fazlasını yaptık. Pandemiye rağmen depreme rağmen savaşa rağmen dolu dolu geçirdik.”