Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 'Kayseri'de de deprem riski var. Olası bir depremde 5 bine yakın bina yıkılabilir. Önlem alınmalı. Her yer imara açılmamalı, tarım alanları imara açılmamalı' yönünde uyarılarda bulunan eoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir'e tepki göstermiş ve 'Arkadaş gündeme gelmek istiyor. Felaket tellalığı yapmamalıyız' demişti. Büyükkılıç, bazı oda başkanları ile bir araya geldi ve o toplantıya 'Felaket tellallığı' ile suçlanan Özdemir de katıldı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir, Olay Türk TV'de, Olay Hattı programında deprem konusunda çarpıcı açıklamalar yapmıştı.  Özdemir'in, deprem konusundaki Kayseri uyarılarına ilişkin Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 'Gündeme gelmek istiyor! Felaket tellallığı yapmamalıyız' değerlendirmesi yapmıştı. 
KENT MERKEZİ RİSK OLUŞTURUYOR”
Kayseri’den 3 diri fay hattının geçtiğini söyleyen Özdemir, “Bu durum kent merkezi için çok büyük  risk oluşturuyor. Özellikle yumuşak zeminli eski binalarda yıkım afet olayını yüksekten bir olay. Biz de bu amaçla deprem raporu hazırladık ve ilgili birimlere ilettik bu raporu. Yumuşak zeminlerde daha fazla bina salınım hareketi yapıyor. Yumuşak zeminlerde değişik temel yapıları kullanılmak zorunda şartnamelere uygun. Bunlar yapılmazsa, kullanılmazsa yıkılma riskleri çok yüksek. Sert zemine bina uygun şekilde yapılırsa risk azalır, bina dimdik ayakta durur” dedi.
Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!
“HER YERİ İMARA AÇIP YERLEŞİME AÇMAMALIYIZ! 3 BİN-5 BİN BİNANIN YIKILMA İHTİMALİ VAR”
“Kayseri olarak yerleşim planlarını fay hatlarına göre yapmak zorundayız. Her yeri imara açıp yerleşime açmamalıyız” diyen Özdemir, “Kendi görüş açımda Kayseri’de bir  deprem olsun 3 bin-5 bin binanın yıkılma ihtimali var. Bu da Kayseri şehri için çok büyük bir oran. Bu nedenle eski yapılar konusunda uyarıyoruz. 1999 öncesi, 99 depremi öncesi yapılan binalarda çok büyük sıkıntılar var. Bazıları sağlam ama ne kadar sağlam olursa olsun, depreme dayanıklı belli bir malzemenin yorulma olayı  var. Malzeme yorulduktan sonra en ufak depremde malzeme kopuyor. Bu nedenle  yenilenmesi lazım” ifadelerini de kullanmıştı.
Büyükkılıç, Özdemir’in Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yaptığı bu yöndeki uyarılara ilişkin, “Bu arkadaşlar herhalde biraz gündemde kalmak kaygısıyla açıklama yapmayı çok seviyor. Yakın zamanda yaptığı açıklamaları da biliyoruz. Tedbir almalıyız . Birlikte hareket etmeliyiz. Üzerimize düşeni yapmalıyız. Bunun yanında  felaket telalığı da yapmamalıyız. Kamuoyunda gereksiz yere algı oluşturmamalıyız” ifadelerini kullanmıştı. 
Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!
“FELAKET TELLALIĞI YAPIYOR” DİYE TEPKİ GÖSTERDİĞİ İSİMLE BU KEZ BİR ARAYA GELDİ
Büyükkılıç’ın dikkat çeken bu çıkışı bazı tartışmaları beraberinde getirmişti. Büyükkılıç, bu yöndeki çıkışının ardından kentteki bazı bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, 'deprem' süreci ile ilgili toplantı gerçekleştirdi. O toplantıya Büyükkılıç tarafından “Felaket telalığı yapıyor, gündeme gelmek istiyor” şeklinde suçlamalara maruz kalan Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Umut Özdemir de katıldı. İkilinin bu yönde konuşup, konuşmadıkları merak konusu olurken, Büyükkılıç bu buluşmaya ilişkin şu açıklamayı yaptı: Yaşadığımız deprem süreci ile ilgili şehrimizdeki bazı bilim insanları ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulunduk. Konu ile ilgili tüm ilgililer ve sivil toplum kuruluşları ile değerlendirmelerimiz ilerleyen günlerde devam edecek.  Katkı sunan ve sunacak tüm kişi ve kuruluşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!
'Gündeme gelmek istiyor! Felaket tellallığı yapmamalıyız!'
HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYIN

Büyükkılıç, 'Felaket tellallığı yapıyor!' diye suçladığı isimle bir araya geldi!