Büyükkılıç, eski Başkan Çelik'in 7 yıl önce açıkladığı projeyi vaat etti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ın yeni döneme yönelik projeleri merak konusuydu. Büyükkılıç, vaatlerini anlatmaya başladı. Büyükkılıç, eski Başkan Çelik döneminde gündeme gelen ve Çelik'in 'Belediye bütçesi ile yapılacak iş değil, borçlanmak lazım' dediği projeyi yeniden gündeme taşıdı ve yeniden seçilmesi halinde yapacağının sözünü verdi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Büyükkılıç, eski Başkan Çelik'in 7 yıl önce açıkladığı projeyi vaat etti!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Yeniden seçilmesi halinde “Ustalık” adını verdiği yeni döneme yönelik projelerini açıklamaya başlayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda AK Parti Belediye Başkan adayı Memduh Büyükkılıç, 2017 yılında dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik’in açıkladığı projeyi yaklaşık 7 yıl sonra yeniden vaat etti. Büyükkılıç, Kayseri Ticaret Odası'nın (KTO) meclis toplantısında yeni dönemde hayata geçirmeye söz verdiği bazı projeleri açıkladı. Büyükkılıç, Erkilet bölgesine giden yeni tramvay hattının yapılacağını, bu hattın emniyetin önünden Seyyid Burhaneddin Türbesine kadar 4 kilometre boyunca yerin altından geçeceğini söyledi.

Büyükkılıç, eski Başkan Çelik'in 7 yıl önce açıkladığı projeyi vaat etti!

Büyükkılıç o projeyi vaat olarak yeniden gündeme getirdi

Büyükkılıç, “Erkilet Bulvarına gelen, oradan havaalanına, emniyet binamızın önünden altına giren, Seyyid Burhaneddin Türbesinin oradan yüzeye çıkan ve Hulusi Akar Bulvarı’ndan bir ring oluşturacak şekilde bir çalışmayı da onay için sunduk. Bunun da takipçisi olacağımızı ve en kısa zamanda başlamak suretiyle hayata geçireceğimizi belirtmek isterim. Kartal Kavşağı’ndaki projenin de bu proje ile eş güdüm şekilde hayata geçeceğini hatırlatmak istiyorum” dedi.

Büyükkılıç, eski Başkan Çelik'in 7 yıl önce açıkladığı projeyi vaat etti!

Eski Başkan Çelik ilk olarak gündeme taşımıştı!

Diğer yandan Büyükkılıç’ın bu vaadi akıllara Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin eski Başkanı Mustafa Çelik’i getirdi. Çelik, 2017 yılında bu projeyi kamuoyuna duyurmuştu. Çelik, konuyla ilgili haritalarda paylaşarak, “Talas’tan başlayıp Erkilet’e uzanacak olan raylı sistem hattımızın güzergah çalışmaları tamamlandı” demişti. Eski Başkan Mustafa Çelik ayrıca Kartal Bulvarı’ndan Emniyet’e karar olan bölgede yapılacak tünel uzunluğunu da 4,6 km olarak açıklamıştı. 

Çelik, 'Yeraltı Çarşısı da canlanacak' demişti

O dönem Talas- Erkilet raylı sistem hattının çarşı için en büyük yatırım olacağını da ifade eden Çelik, Yeraltı Çarşısı ziyaretinde de projeyi merak eden esnaflara “Yeraltından yapacağımız hat çarşının yanından geçecek ve çarşı ana durak olacak. Bu yatırım çarşıya yapılacak en büyük yatırım olacak ve büyük canlılık getirecek” demişti. 

Büyükkılıç, eski Başkan Çelik'in 7 yıl önce açıkladığı projeyi vaat etti!

Bu projeyi belediye bütçesi ile yapmak mümkün değil, borçlanmak lazım

Eski Başkan Çelik, ayrıca projenin maliyetine de dikkat çekerek, “Talas’tan başlayıp Erkilet’e gidecek olan raylı sistem hattı kesinlikle belediye bütçesi ile yapılacak bir iş değil. Onun kaynağını bulup, en uygun fiyata finansmanı tedarik edip borçlanarak o işin yapılması gerekiyor” ifadelerini kullanmıştı. Büyükkılıç'ın Ticaret Odası'ndanki bu vaadi akıllara eski Başkan Çelik'i getirdi.