Bürokrat siyasetçileri...

Bürokrat siyasetçileri...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Her seçim döneminde bazı bürokratlar, özellikle iktidar partisinden aday olmak isterler. Son yıllarda en gözde parti Ak Parti. Sebebi bellidir. Aslında seçilmek gibi bir niyetleri yoktur. Amaçları “Bakın ben sizdenim. Sizin gibi partiliyim” diyerek parti yönetcilerine mesaj vermektir. Bunu kullanarak bürokrat hayatında daha çabuk yükselmeyi hedefleyip dah güzel koltuklara oturmaktır. Bir çoğu bunu başarıyor da…
Belki duymuşunuzdur veya okumuşunuzdur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı odalarda görev alan yöneticiler her hangi bir seçimde aday olduklarında yeniden o koltuklara oturamıyorlar. Bu odalar hangileri kısaca ifade edelim. Sanayi Odaları, Ticaret Odaları ve Ticaret Borsaları.
Bunlardan herhangi birinde görev yapıyorsanız ve aday olduysanız o koltuklara bir daha dönemiyorsunuz. Öyle bir kanun var. Ve çok da iyi işliyor. Odaların siyasete bulaşmalarının veya bir başka deyişle odaların politize olmalarının önüne geçiliyor. Buna rağmen poliztize olanlar yok mu? Elbette var. Ama en azından minimize oluyor.
Her konuya giren siyasetçiler yıllardır yaşanan bu uygulamadan rahatsız olmuş olacaklar ki oda yöneticilerinin aday olmaları ve seçilmemeleri halinde yeniden görevlerine dönmelerinin önünü açmaya çalışıyor. Bu yasayı değiştirmek isteyen siyasetçilerin başında Kayserili olan Mustafa Elitaş var. Bir diğer Kayserili Rifat Hisarcıklıoğlu ise şiddetle karşı çıkıyor.
Bu yasanın çıkması ile birlikte odaların siyasetle içli-dışlı olacağını söyleyip yanlış olacağının altını çiziyor ve karşı çıkıyor. Israrla karşı çıkıyor. Bakalım hangi Kayserilinin dediği olacak.
Gelelim bürokrat siyasetçilere.
Keşke bu bürokratlar içinde yeni bir yasa çıkarılsa.
Keşke seçimlerde aday olan bürokratların da yeniden görevlerine dönmelerinin önü kapansa.
Keşke hiçbir bürokrat politize olmasa…
Gerçekten kendilerine güveniyorlarsa, iyi hizmet etmişlerse çıksalar halkın karşısına ve aday olsalar. Kazandıklarında devam etseler siyasi hayatlarına, kazanamayınca dönemeseler koltuklarına. Dönmeseler…
Yeni bir seçim beklemeseler, siyasetçiklerin gözüne girmek için.
En son Kayseri eski valisi resmen açıkladı aday olacağını, ama yapmadılar. Şimdi sayın Süleyman Kamçı’nın tarafsız olduğunu düşünebilrmisiniz? Ben düşünemem. Sayın Kamçı gibi niceleri var. Allah’tan o emekli oldu ve bir daha göreve dönmeyecek. Ama Kayseri’de öyle kaymakamlar, öyle müdürler var ki her seçimde adaylar.
Amaçları seçilmek değil, göze girmek.
Bir sonraki koltuk hedefine daha çabuk ulaşmak.
Bu insanların önü kesilmeli.
Ümitleri bitmeli…
ŞÜKRÜ KARATEPE’NİN AÇIKLAMALARI.
Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kayseri’de kısa sürede görev yapmasına rağmen Kayseri’ye çok şey yaptı. Anlayış değiştirdi. Şehircilik konusunda önemli fikirleri ve önemli açıklamaları vardı. Hafta sonu Kayseri’de konuştu. Önemli açıklamalar yaptı. Şehirciliğin nasıl olması gerektiğini Kayseri’de nasıl yapıldığını anlattı. Dinleme fırsatım olmadı. İzlediğim de Kayseri’nin bu gün nasıl tahrip edildiğini bir kez daha gördüm. Eleştirilerinin hedefi belliydi. Mehmet Özhaseki… Şu an Ankara’yı yönetmeye talip…
Şükrü hocayı korumak gerek. Hangi partili olursa olsun korumalıyız…