Burayı gören hayran kalıyor! Kayseri'nin 'Saklı cenneti!'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı da bulunan Yeşilköy şelalesiyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Vali Çiçek, projenin tamamlandığını duyurdu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırlanan Kayseri haber bülteninde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Burayı gören hayran kalıyor! Kayseri'nin 'Saklı cenneti!'
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı da bulunan Yeşilköy şelalesiyle ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Vali Çiçek, projenin tamamlandığını duyurdu. Turizme verdiği önemle bilinen Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyalı’da bulunan Yeşilköy şelalesiyle ilgili yaptığı paylaşım ile dikkat çekti. Yeşilköy köyüne 3 km. mesafe de bulunan şelale, Zamantı Irmağı’nın iki yakasından akıyor. Antalya-Düden şelalesinin benzerliği ile bilinen Yeşilköy şelalelerinin 5 tanesi büyük 2’si ise küçük şelale özelliğinde. Şelalelerin yükseklikleri 30 ila 70 m.’yi buluyor. Şelaleyle ilgili müjdeli haberi veren Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, projenin tamamlandığını ve bölgenin turizme kazandırılacağını dile getirdi.

‘ULAŞIM PROBLEMİ ÇÖZÜLDÜ’

Ulaşımdaki problemlerin Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüldüğünü dile getiren Vali Gökmen Çiçek, ‘İnanılmaz bir yer’ diyerek ‘saklı cennet’ ifadelerini de kullandı.  Vali Çiçek, ‘Ulaşım sıkıntılarından ötürü gizli kalmıştı, artık daha görünür olacak. Yeşilköy şelalesine sağlanacak ulaşımın Valiliğimizin destekleriyle Büyükşehir Belediyemiz tarafından çözüldü’ dedi.

‘VE TAMAMLANDI…’

‘Ve tamamlandı’ mesajı da paylaşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, şu ifadeleri kullandı: Kayseri turizmine değer katmak için yaptığımız çalışmalar baharla beraber meyvelerini vermeye başladı. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz,Yahyalı Kaymakamlığı ve Yahyalı Belediyesi işbirliğinde Yeşilköy şelalesinin turizme kazandırma çalışmaları tamamlandı. Yahyalı Yeşilköy Şelalesi muhteşem seyri ile ziyaretçilerini bekliyor.

YEŞİLKÖY ŞELALELERİ 

Yeşilköy köyüne 3 km. mesafedeki ziyaret mevkilerinde bulunan şelaleler, Zamantı ırmağının iki yakasından akmakta olup Antalya-Düden şelalesinin benzeri niteliğindedir.Zamantı ırmağının üstünü kapatan tabi bir köprünün  baş kısmında yer alan şelalelerin büyüğü 20 m., küçüğü 10 m. Yüksekliğindedir. Günün belirli saatlerinde dönüşümlü olarak çekilen ve geri gelen sularıyla halk arasında birtakım efsanelerin doğmasına yol açan Yeşilköy şelaleleri, turistlerin olduğu kadar son günlerde bilim adamlarının da uğrak yeri haline gelmiştir