Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...

Kayseri'nin Bünyan ilçesinde bir süre önce yapılan etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Etkinlikte sanatçıların atık malzemelerden yaptığı heykeller de doğaya bırakıldı ve orada tarımla, insanla, yaşamla iç içe bir şekilde sergiledi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri’de bir süre önce gerçekleştirilen heykel sempozyumu renkli görüntülere sahne oldu. Sempozyum Bünyan merkezli Turhan Anadolu Kültür ve Kalkınma (Anka) Vakfı ile Erciyes Üniversitesi Rektörlük Güzel Sanatlar Bölümü iş birliğinde yapıldı. Sempozyum Anadolu’da, kültür sanat alanında çoğunlukla kurak kalmış bozkır kuşağında sanatı ve sanatın gündelik yaşamın içindeki varoluşunu desteklemek amacıyla yapıldı. 
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...Sempozyum çerçevesinde kültür ve sanatın kırsal kalkınma ve çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir parçası olduğu inancı da vurgulanırken, aynı zamanda yapılan atölye çalışmalarıyla da atık malzemelerden farklı alanlarda sanat ürünleri ortaya kondu. 
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...
Kayseri'nin Bünyan ilçesinde gerçekleştirilen sempozyuma katılan sanatçılar önce 350 tonluk hurda yatağından malzeme seçti.
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı... Ardından ERÜ Heykel Bölümünden Sedat Çamlıklı metal heykel üzerine bir sunum ve söyleşi yaptı. Sonra da sanatçılar atölyeye giderek, çalışma yaptı.
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...
Sempozyum kapsamında Organizasyon Komitesi’nde de görev alan Heykeltıraş Ozan Ünal’ın söyleşi yaptı. Katılımcılar aynı zamanda Bünyan cam teras ve Kayabaşı bahçeleri gezdi.
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı... Bahçece şenlik ateşide yakıldı. Katılımcılar Ağırnasİ, Koramaz Vadisi, Kayseri ve Soğanlı gezisi ile Kapadokya ziyaretleri de gerçekleştirdi. Diğer yandan atık, hurda malzemelerden yapılan eserler de Bünyan’da sergilendi. Sergilenen eserler renkli görüntüleri beraberinde getirdi. 
Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...Bünyan'da oldu! Doğa'ya bırakıldı...
Sempozyum Bünyan’daki Anka Vakfı ve Bünsa Döküm AŞ ortak tesislerinde belirlenen çalışma alanlarında, 25 Ağustos 2023 Cuma  ile 3 Eylül 2023 Pazar günleri arasında gerçekleştirilmiş ve yoğun ilgi görmüştü.