Bugün yürürlüğe girdi! Kolaylıkla görülmeli

Ticaret Bakanlığının yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde koymasına ilişkin düzenlemesi, bugün yürürlüğe girdi. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bugün yürürlüğe girdi! Kolaylıkla görülmeli

Kayseri'deki yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin dikkatine... Ticaret Bakanlığı, 19 Aralık 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan ve işletmelere 1 Ocak 2024'e kadar geçiş süreci tanınan Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde değişiklik yapılmasına dair düzenleme kapsamında, yiyecek ve içecek hizmeti sunan işletmelerin tarife ve fiyat listelerini görünür şekilde sunma zorunluluğunu içeren yeni düzenlemeyi bugün yürürlüğe aldı.

Bugün yürürlüğe girdi! Kolaylıkla görülmeli

Yönetmelik uyarınca, tarife ve fiyat listelerine ait belgeler, levhalar, panolar ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde bulunmalıdır. Ayrıca, lokanta, restoran, kafe, pastane gibi yiyecek ve içecek hizmeti sunulan yerlerde ise bu belgeler, iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne yerleştirilmelidir. Bu düzenleme, tüketicilerin kolaylıkla görebileceği ve okuyabileceği bir şekilde asılacak, takılacak veya konulacak.