Bu tarih sanayiciyi yakından ilgilendiriyor: Kayseri'de eleman sorunu çözülecek

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı kayseri Valiliği himayelerinde düzenlenecek olan İstihdam Fuarı'nı Meclis'te gündeme taşıdı. Detaylar Kayseri Olay'ın Kayseri haberinde.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bu tarih sanayiciyi yakından ilgilendiriyor: Kayseri'de eleman sorunu çözülecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye’nin genel sorunları arasında yer alan, sanayicilerin ve özellikle de üreticilerin kanayan yarası olan ara eleman sıkıntısını gündemden düşürmeyen AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, bu sefer Türkiye büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) konuştu.
14-15 Mayıs tarihlerinde Kayseri Valiliği himayelerinde düzenlenecek olan İstihdam Fuarı konusuna değinen Milletvekili Cıngı, yaklaşık 1000 işveren ile 20.000 işçinin bire bir görüşme sağlamasının hedeflendiğini belirtti.

Bu tarih sanayiciyi yakından ilgilendiriyor: Kayseri'de eleman sorunu çözülecek

Fuarın diğer illere örnek olmasını temenni ettiğini ifade eden Cıngı, eleman bulmanın en büyük sıkıntı haline geldiğinin altını çizdi. Cıngı, “Şu anda ülkemizde reel sektörün, üreticilerin en büyük sıkıntılarının başında çalışacak insan bulamama geliyor. Bunla alakalı mesleki eğitim ve meslek liseleri üzerinden Kayseri'de önemli çalışmalar yapıyoruz fakat önümüzdeki 14-15 Mayıs gününde yapılacak istihdam fuarı bire bir Kayseri'de iş arayanlar ile işverenlerin bir araya geleceği bir platform oluşturacak. Bu vesileyle, hem buradan diğer illere emsal teşkil etmesi açısından paylaşmak hem de Kayserili hemşerilerimize bunu duyurmak istiyorum. Bu vesileyle, bu fuarı içerisinde kariyer fuarlarından farklı olarak direkt çalışan arayan fabrikalar, yaklaşık bin civarında fabrika ve 20 bin civarında iş arayan vatandaşımız bir araya gelerek reel sektörde çalışma şartlarını zorlayacaklar. Önümüzdeki günlerde önemli başarılar elde edeceğini tahmin ediyorum.” dedi. 

‘Kayseri’de Mesleki Eğitimin Problemleri Çalıştayı’nın tarihi belli oldu

Diğer yandan Cıngı’nın himayelerinde, Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün organize ettiği, tüm tarafların katılımıyla, kentteki mesleki eğitim problemlerinin çözüm yollarının belirleneceği “Kayseri’de Mesleki Eğitimin Problemleri Çalıştayı” 23-24 Mayıs’ta düzenlenecek.