Bu hafta açıklanacak o kararın dövizde etkisi nasıl olacak?

Tüm yurtta olduğu gibi Kayserili vatandaşlarında yakından takip ettiği döviz kurlarında son durum nasıl? Önümüzdeki hafta açıklanacak karar öncesi dövizde haftalık kapanış nasıl oldu? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Bu hafta açıklanacak o kararın dövizde etkisi nasıl olacak?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Önümüzdeki hafta ekonomik takvimde yer alan ve 20.07.2023 Perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısında açıklayacağı faiz kararı öncesi döviz kurlarında haftalık kapanış nasıl oldu?

Tüm ülkede olduğu gibi Kayseri’de de vatandaşların yakından takip ettiği döviz kurları hafta boyunca yatay seyretti. Serbest piyasada Dolar kuru 10 Temmuz haftalık açılışını 26,08 TL’den yaptı ve hafta boyunca yatay bir seyir izleyerek 14 Temmuz haftalık kapanışını 26.12 TL’den yaptı. Euro ise serbest piyasada 10 Temmuz haftalık açılışını 28.65 TL’den yaptı ve hafta boyunca Dolar’a göre biraz daha yükseliş eğilimli bir hafta geçirerek 14 Temmuz haftalık kapanışını 29.37 TL’den yaptı.

Bu hafta açıklanacak o kararın dövizde etkisi nasıl olacak?

Bu hafta ekonomik takvimde yer alan 20.07.2023 Perşembe günü TCMB Para Politikası Kurulu toplantısında açıklanması beklenilen Temmuz ayı Politika Faizinin piyasaya nasıl bir etki edeceği ise merak ile bekleniyor. Haziran ayı Para Politikası Kurulu’nun Politika faizini 8,5’dan 15’e yükseltmesi sonrası döviz kurunda yükseliş görülmüştü.