Bu Bizim Görevimiz Mi?

Bu Bizim Görevimiz Mi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri eski Milletvekili Pelin Gündeş Bakır’ın Suriyeliler’e yönelik tepkisi sürüyor. Bakır, Bursa’da yaşayan bir Suriyeli’nin, “Kafa keseceğim” sözlerine tepki göstererek, “Lütfen sınır dışı edilsin, bir daha da ülkemize girmesi engellensin. İnsan gerçekten ürküyor. Biz 5 milyon insana nasıl medeniyet eğitimi verebiliriz ki bu yaşlarından sonra? Sonra bu bizim görevimiz mi?” diye sordu. Bakır, yılbaşında Taksim’de eğlenen Suriyelilere de tepki göstererek, “Lütfen bu arkadaşlar derhal askere alınsın, PKK ile savaşmaya Suriye’ye gönderilsin” ifadelerini kullanmıştı.

Diğer yandan Bakır, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, kültür ve sanat merkezi olarak planlanan tarihi Kayseri Kalesi’ndeki çalışmalara yönelik olarak yaptığı, “Kalenin içine metal ve mermer basamaklarla tuhaf bir yapı oturtuyorlar. İnsanlık mirası yok ediliyor.” açıklamasını da takipçileri ile paylaşması dikkat çekti.

 

 

 AK Parti 24. Dönem Kayseri Milletvekili olan ve şu anda da İstanbul Teknik Üniversitesi öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Pelin Gündeş Bakır,  zaman zaman Suriyelilere  yönelik tepkisi ile günde geliyor. Bakır yılbaşında Taksim’de eğlenen Suriyelilerle ilgili yaptığı paylaşım ile de dikkat çekmişti.  Bakır, “Taksim’de Suriye bayrağı açıp halay çeken alkollü Suriye’lilerin videosunu büyük bir üzüntü ile izledim. Bir Türk kadını olarak doğup büyüdüğüm İstanbul’da artık sokağa çıkmaya korkuyorum. Lütfen bu arkadaşlar derhal askere alınsın, PKK ile savaşmaya Suriye’ye gönderilsin.” ifadelerini kullanmıştı.

BAKIR’DAN ‘KAFA KESECEĞİM’ DİYEN SURİYELİ TEPKİSİ

AK Partili eski vekil bu kez de Bursa’da çekildiği ifade edilen bir röportaj sırasında mikrofonlara “Kafa keseceğim” diyen Suriyeliye tepki gösterdi. Bakır, konuyla ilgili de şu paylaşımı yaptı, “Bursa’da ‘Kafa keseceğim’ diyen Suriye’li şahıs gözaltına alındı. Lütfen sınır dışı da edilsin, bir daha da ülkemize girmesi engellensin. İnsan gerçekten ürküyor. Biz 5 milyon insana nasıl medeniyet eğitimi verebiliriz ki bu yaşlarından sonra? Sonra bu bizim görevimiz mi?

İYİ PARTİLİ VEKİLİN KAYSERİ KALESİNE YÖNELİK, “İNSANLIK MİRASI YOK EDİLİYOR”  SÖZLERİNİ PAYLAŞTI

Bakır, İYİ Parti Grup Başkanvekili ve aynı zamanda Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, kültür ve sanat merkezi olarak planlanan tarihi Kayseri Kalesi’ndeki çalışmalara yönelik olarak yaptığı, “Kayseri’deki tarihi kale restorasyon için kapatılmış. 3. yüzyılda Romalılar’ın inşa ettiği kalenin içine metal ve mermer basamaklarla tuhaf bir yapı oturtuyorlar. İnsanlık mirası yok ediliyor” açıklamasını da takipçileri ile sosyal medyada  paylaşması dikkat çekti.

“GERMİR GİBİ TARİHİ BİR YERİN ETRAFINA YÜKSEK BİNALAR YAPILMIŞ”

Aynı zamanda İnşaat Mühendisi olan Bakır, Milletvekilliği yaptığı dönemde belediyelere Germir göndermesi de yapmıştı. 2014 yılında TRT Haber’deki Meclis Taksi programına konuk olan ve Kayseri sokaklarında taksi kullanarak değerlendirmeler de bulunan Bakır, TOKİ’ye giden bir vatandaşla yaptığı sohbette,  “Sağda Germir var. Çok tarihi bir yer. Hatta Rumlar oturuyormuş eskiden. Ünlü yönetmen Elia Kazan’da Germirli’dir. Yalnız, şu üzücü bir durum var. Germir gibi tarihi bir yerin etrafına yüksek binalar yapılmış. Orada Rum, ermeni evleri, kiliseler var. Osmanlı’dan kalma eski taş evleri var” şeklinde ifadeler kullanmıştı.

“BU ADA BİR TURİZM, EĞLENCE MERKEZİ OLMAMALI”

Diğer yandan 27 Mayıs darbesi ile ilgili de paylaşımlar yapan AK  Parti Kayseir eski Milletvekili Pelin Gündeş  Bakır, “Yassıada ailemiz için ‘Yaslı Adadır’. Amcam DP Kayseri Milletvekili Kamil Gündeş yıllarca Yassıada’da ve Kayseri Cezaevinde tutuklu kaldı. Darbeciler tarafından idamla yargılanan 107 Demokrat Partiliden biriydi. Bu ada bir turizm, eğlence merkezi olmamalı.” dedi. Haber: Cafer ZENGİN