'Torpil' isyanı

'Torpil' isyanı
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, Olay Türk TV’de konuştu. Geçici görevlendirmeler konusunda dikkat çeken açıklamalar yapan Kalkan, “O müdürler, Ankara’da geçici görevlendirmelerini kime yaptırıyorlarsa, onlar vebaldeler. Aydın Kalkan hiçbir şeye karışmıyor.  Kariyer ve liyakate göre atamalar yapılsın. Dost ahbap, çavuş ilişkisindeki atamalar sıkıntı. Mızrak çuvala sığmıyor artık” dedi.

 

 

 

Olay Türk TV’de Sansürsüz Ramazan Özel programına katılan Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, yaptıkları çalışmaları anlattı ve aynı zamanda Olay Türk TV Genel Yayın Yönetmeni Osman Çiftci ve Gazeteci  Cem Atakan’ın sorularını yanıtladı.

Programda önceki Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı ile ilgili dikkat çeken ifadeler kullanan Kalkan, “Ben Kayseri’de kaç tane okul var bilirim, okulların müdürünü sorun söyleyeyim. Kim hangi okulda bilirim. Önceki dönem Milli Eğitim Müdürü iki yıl bizim anamızı ağlattı. 16 Tane İlçe Milli Eğitim Müdürü’nün adını saysın ben bu işi bırakacağım. Biz Milli Eğitim ile paydaşız kimseye biz dayatma yapmıyoruz. Okul müdürleri puan sisteminde kimsenin bir dahili söz konusu değil. Yerel yöneticiler geçici görevlendirilmeleri istenmediği halde geçici görevlendirilme ile çalıştırılanların arkasında kim var? O ortaya çıksın. Akkışla da şube müdürü arkadaş gitsin orada şube müdürlüğünü yapsın. Yerel yöneticiler  yapmayınca gidiyorlar. Ankara’ya hemen geçici  görevlendirmelerini yaptırıyorlar. Felahiye de İlçe Milli Eğitim Müdürü var. Şube Müdürü var bir okul müdürü var. Öğretmenevinin müdür arkadaşımız orada şimdi vekalet ediyor. Şube müdürü burada ihtiyaç yok. İkisine de ihtiyaç yok. O zaman Felahiye’deki  ilçe Milli Eğitim Müdürlüğün kapatalım ya da bu arkadaşlarımız görev yerleri neredeyse orada çalışsın. Bu işi kim sağlıyor ise ben buradan sesleniyorum.  Yerel yöneticiler bunlar yerlerine gitsinler diyor. Ankara’da geçici görevlendirmelerini kim yaptırıyorlarsa onlar vebaldeler. Aydın Kalkan hiçbir şeye karışmıyor.  Kariyer ve liyakate göre atamalar yapılsın, dost ahbap, çavuş ilişkisindeki atamalar sıkıntı. Mızrak çuvala sığmıyor artık” şeklinde konuştu.

 

“HANGİ AMAÇLA BUNU YAPTI AÇIKLAMASI LAZIM”

 

Milli Eğitim’de aksaklıkların olduğunu savunan Kalkan, “Orta Okullardan liseye geçişle ilgili toplantı yaptılar. İki büyük ilçemiz var. Kocasinan Melikgazi, Melikgazi’de 9 tane şube müdürümüz var. Şube müdürlerinden bir tanesi bu işe bakıyor ocukların yerleştirilmesi işine. Şimdi Ankara’dan bir yazı geliyor. İl Milli Eğitim’de bu işe bakan müdür yardımcısı arkadaşım. Kocasinan’daki şube müdürü arkadaşa haber veriyor. Melikgazi’deki arkadaşın iç haberi yok. Kocasinan’dan Okul Müdürüne haber veriyorlar. Ankara’ya gidiyorlar. Melikgazi’deki arkadaşın haberi yok.  Yarın Vali, Kaymakam şube müdürü arkadaşa gelse, çocuğumu şu okula götüreceğim dese, beni o çalışmaya götürmediler dese ne olacak? Bunu yapan İl Milli Eğitim Müdürlüğünde, orta öğretime bakan İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı. Hangi amaçla bunu yaptı açıklaması lazım. Şimdi bu arkadaş için kurumun önemi yok, insanların önemi var”  ifadelerini kullandı.

 

“BİZİM VALİ BEY İLE SIKINTIMIZ YOK”

Vali Şehmus Günaydın ile sıkıntılarının olmadığını da anlatan Kalkan, şöyle konuştu, “ 456 tane müdür, müdür yardımcısı arkadaş geçici görevlendirme ile çalışıyor. Keyfe keder işler. Ben okulda müdür yardımcısıyım, okulda müdür yok. Onun yerine vekâleten bakması gereken kim olması lazım? Okuldaki müdür yardımcısı, yakışan bu. Bunu yapmıyorlar. Başka okuldan müdür yardımcısı getiriyorlar. Müdür getirseler mantıklı su götürür.  Sen bu okuldaki müdür yardımcısına işe yaramıyorsun. Müdür olacak kapasiten yok diyorsun. Vali bey, 456 tane bu şekilde keyfe keder görevlendirme vardı bunları iptal etti. Ben Vali bey’e teşekkür ettim. Bir sıkıntımız yok.  Vali bey ile görüştüm, durumu izah ettim.  İstediğim zaman görüşebiliyoruz.” Haber: Hüseyin GÖKTAŞ