Bu başka türlü altın kesesi

Bildiğiniz bütün altın keselerini unutun. Neden mi? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteninde.

Bu başka türlü altın kesesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri yemek lezzeti ile dünyanın dört yanına ün sardı. Yağmalası, mantısı, pastırması, sucuğu ve diğer birçok enfes lezzeti ile tadı damaklarda bıraktı bırakmaya da devam ediyor. Kayseri’nin çok bilinmeyen ama lezzeti ile cezbedici o tatlısını aktaracağız. Altın kesesi ama bu bildiğiniz altın keselerinden değil. Bu enfes lezzet içinse gerekli malzemeler şöyle; 
Kreması için;
2 Su bardağı süt
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı tereyağı
1 paket krem şanti 
1 paket vanilya

Krep için
2 yumurta 
2 yemek kaşığı şeker
4,5 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
İsteğe bağlı krep 

Malzemeler hazırsa tatlımızı hazırlayalım. Önce bir tencerenin içerisine süt, un, şeker koyuyoruz. Karıştırarak kıvam alıncaya dek pişiriyoruz. Piştikten sonra ocağın altını kapatıp içerisine tereyağını ekliyoruz ve soğumaya bırakıyor. Soğuyunca krem şanti ve vanilyasını koyup pürüzsüz oluncaya dek çırpıyoruz. 
Not: Kremanın soğuk kreplerin sıcak olması püf noktası. 
Daha sonra geniş bir kaban krep için malzemelerin hepsini karıştırıyoruz. Pişirmek için krep tavamızı yağlıyoruz. Ardından kızgın tavaya bir kepçe krep hamurumuzdan koyuyoruz. Altı pişip ters çevrilince üzerine kapak kapatıp tavadan alınır alınmaz sıcakken soğutulan muhallebiden 2 kaşık ortasına bırakın (İlk pişen yüzeyin dışta kalması önemli). Kenarlarından kese şeklinde toplanarak iple bağlanıp sunuma alın. Üzerine çikolata sos gezdirip servis edebilirsiniz. 
Tarifi bizden yapması sizden. Afiyet olsun.