Borsa, döviz ve altında yükseliş devam ediyor

Kayserili yatırımcılarında yakında takip ettiği döviz ve altın haftaya yükselişle başlarken Borsa BİST 100 Endeksinde de yükseliş devam etti. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa, döviz ve altında yükseliş devam ediyor
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

67. Hükümetin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kurulmasıyla yeni kabinede belli olmuştu. Maliye Bakanlığına Nurettin Nebati’nin yerine atanan 60. Hükümette Devlet Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı, 61 ve 62. Hükümetlerde Maliye Bakanlığı, 64 ve 65. Hükümette Başbakan Yardımcılığını yapmış Mehmet Şimşek Maliye Bakanı olmuş ve ekonominin başına geçmişti. 
Yeni kabinenin belli olmasıyla piyasalardaki ilk işlem gününde döviz, borsa ve gram altında yükseliş devam etti. Türk Lirası’nda geçtiğimiz haftaki değer kaybı bu haftada ilk işlem gününde, Dolar ve Euro karşısında devam etti. 
Borsa İstanbul BİST 100 Endeksi 5114 puan ile başladığı haftanın ilk işlem gününü 5372 puan ile günü kapattı. BİST 100 Endeksi yüzde 5 artış gösterdi. Geçen hafta yatırımcısına en çok kazandıran Borsa İstanbul olmuştu. 

Borsa, döviz ve altında yükseliş devam ediyor
Döviz yeni haftaya yükselişle başlarken geçen hafta Dolar Merkez Bankası Efektif Satış olarak 20.91TL’den haftayı kapatmıştı yeni haftanın ilk işlem gününde ise Merkez Bankası Efektif satış 21.21 TL olarak günü kapattı.  
Euro ise geçen haftayı Merkez Bankası Efektif satış 22.51 TL olarak kapatmıştı yeni haftanın ilk işlem gününde ise Merkez Bankası Efektif satış 22.68 TL olarak günü kapattı. 
Gram altın ise geçen haftaki kapanışı 1309 TL olurken yeni haftada 1336 TL işlem görüyor.