Borsa'da Kayserili şirketler için Yeni Pazar!

Kayseri Şeker Fabrikası'nın da işlemlere başlamasıyla 10 Kayserili şirketinden işlem gördüğü Borsa İstanbul'da Girişim Sermaye Pazarı kuruluyor.

Borsa'da Kayserili şirketler için Yeni Pazar!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

On binlerce Kayserili yatırımcının da yatırımlarını değerlendirdiği Borsa’da halka açık olmayan şirketlerin büyüyüp kurumsallaşıp Borsa’ya açılabilmeleri için yeni bir Pazar kuruluyor.
Girişim Sermaye Pazarı, Borsa’ya açılmak isteyen Kayserili şirketler içinde büyük avantaj sağlayacağı düşünülüyor.

Borsa İstanbul’dan halka açık olmayıp ilerleyen dönemlerde halka arzı planlanan şirketler için Girişim Sermaye Pazarı oluşturulacak.
Şirketlerin büyüme için ihtiyaç duydukları finansmana kolay ulaşması acısından önem arz eden uygulama ile şirketler sadece sermaye artırım yoluyla nitelikli ve kurumsal yatırımcılara pay senedi ihraç ederek finansmana ulaşabilecekler.
Şirketlerin hazırlayacağı izahname SPK onayından sonra ihraç edecekleri payları nitelikli ve kurumsal yatırımcılara satılacak. Böylelikle SPK ve Borsa İstanbul mevzuatına tabi olacak şirketlerin satılan bu payların Girişim Sermaye Pazarında işlem görecek.
Girişim Sermayesi Pazarı'nda işlem görmeye başlayan şirketler kurumsal yatırımcılarında desteğiyle gerekli kurumsallaşmalarını tamamladıktan ve yatırımlar gerçekleştirerek büyüyerek halka arza hazır hale gelecekler. Halka arza hazır hale gelen şirketler halka arz için başvuruda bulunacak.
Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısı 2021 yılının başında 394 iken Borsa İstanbul'da işlem gören şirket sayısı bugün itibarıyla 501 oldu.