Borsa'da işlem gören Kayseri firması TMPOL'un sahibi kim?

Borsa'da işlem gören Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş.''nin sahibi kim? ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da işlem gören Kayseri firması TMPOL'un sahibi kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi’nde 25.000’lik m2’lik en yeni teknolojiye donatılmış üretim tesisine sahip olan firma 2007 yılında kurulmuştur. Yıllık 9.000 ton üretim kapasitesiyle termoplastik levha üretiminde sektörünün öncüleri arasında yer almaktadır.
ISO 9001:2015 Kalite Belgesine sahip olan ve beyaz eşyadan otomotiv sektörüne inşaattan medikal sektöre kadar bir çok alanda kullanılan termoplastik üretimi yapan şirket 30’da fazla ülkeye hitap etmektedir.
2012 yılında Balkanlar ve Doğu Avrupa pazarına giren Temapol Polimer Plastik ve İnşaat Sanayi Ticaret A.Ş. 2013 Aralık ayında Borsa’da TMPOL koduyla işlem görmeye başladı. 2014 yılında Center Glass A.Ş.’nin yüzde 50’sini alarak iştirak edinimi yapan şirket Borsa’da Ana Pazarda işlem görmektedir. Şiketin KAP’da verilen bilgiye göre ilk çeyrek Net Dönem Karı 3.130.578 TL’dir. KAP’da yer alan Yönetim Kurulu bildirisine göre; Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Ahmet Samancı, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tevfik Gemici, Yönetim Kurulu Üyeleri ise; Hasan Ahmet Ekici, Murat Ülkü, Atilla Topaç’tan oluşmaktadır.Borsa'da işlem gören TMPOL'un sahibi kim?
TERMOPLASTİK NEDİR? 
Isıyla yumuşayan plastik belirli sıcaklıkta bükülür ve kalıplanabilir hale gelen ve soğuduktan sonra katılaşan plastik polimer malzemedir. Termoplastikler ısı ve basınç uygulandığında kolaylıkla yumuşayan, şekil değiştirebilen, herhangi bir şekli alabilen ve soğutulduğunda sertleşebilen malzemelerdir. Bu özelliklerinden dolayı geri dönüşüm yolu ile tekrar tekrar kullanılabilirler.