Borsa'da işlem gören Kayseri firması Rainbow Polikarbonat'ın sahibi kim?

Rainbow Polikarbonat Sanayi Ticaret A.Ş. ne zaman Borsa'ya açıldı? Kaç ülkeye ihracat yapıyor? Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da işlem gören Kayseri firması Rainbow Polikarbonat'ın sahibi kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nde üretim yapan şirket yıllık 7.700 ton kapasiteye sahiptir. Levha, Profil, Çatı ve Trapez üreticisi olan Rainbow Polikarbonat, 1995 yılında polikarbonat ve polipropilen sektörlerinde faaliyetine başlamış yıllar içerisinde ürün ve hizmet kalitesini artırarak satış hacmini büyütmüştür.

5 kıtada 50 ülkeye ürettiği ürünleri ihracat eden Rainbow Polikarbonat sermayesini yüzde 40’nı 2021 yılının Aralık ayında Borsa’ya açmıştır. Ana Pazar’da “RNPOL” koduyla işlem yapmaktadır. Şirketin KAP da yer alan bilgiye göre 2023 il çeyrek bilançosu Net Dönem Kârı 5.923.454 TL’dir. Yönetim Kurulu ise şu şekildedir; “Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yücel, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ekrem Akbeyaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Ahmet Yumrukaya, Fatih Yücel, Ahdullah Gökşin Teker, Atilla Topaç” yer almaktadır.

POLİKARBON NEDİR?
Polikarbon levha, tüm plastiklerde olduğu gibi ana ham maddesi petrol olan mühendislik plastiğidir. Polikarbonat levhalar, hafif olması sebebi ile yapılara yük getirmez ve gün ışığından daha fazla faydalanmamızı sağlar.