Borsa'da işlem gören Kayseri firması Ayen Enerji'nin sahibi kim?

Borsa İstanbul şehir endeksinde XSKAY'da işlem gören Ayen Enerjinin sahibi kim? Detaylar Ayen Enerjiyle ile ilgili Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Borsa'da işlem gören Kayseri firması Ayen Enerji'nin sahibi kim?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Borsa İstanbul Kayseri şehir endeksinde işlem gören Ayen Enerji A.Ş.’nin hakim ortağı Aydıner İnşaat A.Ş.’dir. Aydıner İnşaat A.Ş.’nin sahibi ise Erciyes Grup. Aydıner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydıner’dir. Şirketin hakim ortağı Aydıner İnşaat A.Ş.’dir ve % 15,01'i halka açık olan şirket AYEN Enerji'nin grup şirketidir. BİST'deki Ayen Enerji'nin sahibi kim?

Ayen Enerji’nin yönetim kurulunda ise; Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aydıner, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Turgut Aydıner, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayşe Tuvana Aydıner Kıraç, Ömer Ali Aydıner, Fahrettin Amir Arman’dan oluşmaktadır.

AYDINER İNŞAAT A.Ş. NE ZAMAN KURULDU?

Aydıner İnşaat A.Ş. Mehmet Aydıner'in öncülüğünde kardeşleri Turgut Aydıner ve Turhan Aydıner'le birlikte 1969 yılında inşaat sektöründe faaliyetlerine başlamıştır. 1982’ye kadar kollektif şirket statüsünde olan kuruluş, 1982’de Anonim Şirkete dönüşmüştür. Aydıner İnşaat A.Ş., bağlı kuruluş ve iştirakleri ile inşaat, sanayi, enerji, ticaret, turizm, tarım ve gıda alanlarında faaliyetleri başarı ile sürdürmektedir. Aydıner İnşaat A.Ş.’nin yan kuruluşlarında ise; Samsun Makine Sanayi A.Ş., Ayen Enerji A.Ş., Ayen Elektrik Ticaret A.Ş., Kayseri Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş., Ayen Ostim Enerji Üretim A.Ş., Metay İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Layne Bowler Pompa Sanayi A.Ş., Aybet Beton Prefabrik Yapı Elemanları Sanayi A.Ş., Ayer Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş., Ayset Seyahat, Turizm ve Otelcilik A.Ş., Aypa Pazarlama A.Ş., Aypa Tarım Ürünleri Pazarlama LTD ŞTI., Aydef Savunma Sanayi ve Ticaret A.Ş., Zetay Tarım Hayvancılık İmalat Sanayi ve TİC. A.Ş. sirketler yer almaktadır.

BİST'deki Ayen Enerji'nin sahibi kim?

AYEN ENERJİ’NİN GRUP ŞİRKETLERİ HANGİLERİ?

Ayen ALB, Ayen Energija D.O.O., Ayen Energija Trading Sha, Ayen Ostim Enerji Üretim A.Ş., Ayen Elektrik Ticaret A.Ş., Ayen As Energji Sha (Arnavutluk), Kayseri Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş., Aralık Doğalgaz Sanayi ve Tic. A.Ş.’dir.

AYEN ENERJİ’NİN TESİSLERİ!

Çaypınar RES, Fangut Barajı ve Heep 4, Peshqeshit Heep3, Akbük II Rüzgar Enerji Santrali, Korkmaz Rüzgar Enerji Santrali, Yamula Hidro Elektrik Santrali, Büyükdüz Hidro Elektrik Santrali, Mordoğan Rüzgar Enerji Santrali, Akbük Rüzgar Enerji Santrali’dir.