Bölgenin en büyüğü olacak! İnşaatı sürüyor, işte biteceği tarih

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, İncesu İlçesi, Saraycık Mahallesi'nde inşaatı devam eden ve faaliyete geçmesiyle İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olacak olan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi'nin son durumu hakkında açıklamalarda bulundu. 

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bölgenin en büyüğü olacak! İnşaatı sürüyor, işte biteceği tarih
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Gazeteci Osman Çiftci ve Gazeteci Cem Atakan'ın hazırlayıp sunduğu Olay Türk TV'de ekranlara gelen "Ramazan Sohbetleri Yüz Yüze" programının konuğu Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi oldu. Programda gündeme gelen konulardan biri de Kayseri Valiliği önderliğinde başlatılan ve Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in yakından titizlikle takip ettiği Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi'nin inşaatının son durumu hakkındaki açıklamalardı.

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, yaklaşan yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarına seslenerek, "Yerel yönetimler; sivil toplum örgütlerini görevlendirmeli, projelerinin içerisine dahil etmeli” dedi.

Bölgenin en büyüğü olacak! İnşaatı sürüyor, işte biteceği tarih

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi; "Önümüz yerel seçim. Bizler bağımsız kurumlarız. Ancak özellikle yerel seçimde belediyelerimizin sivil toplum örgütleri ile alakalı projelerinin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Çünkü biz direkt toplumun içerisindeyiz. Yerel sorumlularda direkt topluma hizmet ediyor. Her bir sivil toplum örgütümüzün, kamu yararına çalışanlar, yardımlaşma dernekleri, dayanışma dernekleri, hepsi topluma bir fayda sağlamak için oradalar. Bunların doğru çalıştırılması, doğru yönlendirilmesi için belediyelerin bu kurumlarla olan işbirlikleri ve yapacağı çalışmalar çok önemli. Vatandaşlarımızın da açıkçası tabi ki şehrimizin huzuru, refahı için çalışmalar planlayan adaylar var" dedi.

Başkan Mehmet Çifçi; "Ancak özellikle toplumsal noktada yapılan projeleri göz ardı etmemelerini öneriyorum. Bir sivil toplum kuruluşu, belediyeden şubesine sadece bir bilgisayar talep eden bir kurum olmamalı. Şubesine sadece bir masa, sandalye talep eden bir kurum olmamalı. Yerel yönetimlerde sivil toplum örgütlerini görevlendirmeli, projelerinin içerisine dahil etmeli. Örneğin yapılan bir projede Yeşilay’ın bir görevi olmalı. Bir sosyal tesis kuruluyorsa orada Yeşilay’a bir görev verilmeli. Kızılay’a bir sorumluluk verilmeli. Her sivil toplum kuruluşunun bu projelerin içerisinde yer alması lazım” ifadelerini kullandı.

Bölgenin en büyüğü olacak! İnşaatı sürüyor, işte biteceği tarih

İç Anadolu'nun en büyük Rehabilitasyon Merkezi'nde son durum

Yeşilay Kayseri Şube Başkanı Mehmet Çifçi, Kayseri Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB), Büyükşehir Belediyesi, İncesu Belediyesi ve Türk Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi Yapım ve İşletim İş Birliği Protokolü kapsamında Kayseri Yeşilay Uyuşturucuyla Mücadele Rehabilitasyon Merkezi’ne yönelik çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

İncesu İlçesi, Saraycık Mahallesi’nde inşaatı devam eden ve faaliyete geçmesiyle İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük rehabilitasyon merkezi olacak olan Kayseri Yeşilay Rehabilitasyon Merkezi hakkında Çifçi şunları söyledi; "18  Ağustos tarihinde temelini attık. Heyecanımızda hiçbir değişiklik yok. Fakat projemiz çok ciddi değişikliklere uğradı. Daha büyüttük inşaatımızı. İki yüz bir bin metrenin başta yüz bin metresi bize rehabilitasyon merkezi için diğerleri de daha sonrası zamanla olacaktı. Fakat bu sürede şöyle bir gelişme oldu. Sağlık Bakanlığı, AMATEM'e bağlı ruh ve sinir hastanesine yeni bir yapı için yer arıyordu. Burada böyle büyük bir arazimizin olduğunu öğrenince diğer kısmını Sağlık Bakanlığı bu amaçla tahsis etmek istedi. AMATEM'de oraya gelecek. AMATEM'in ek hizmet binası gibi, AMATEM ve ruh ve sinir hastalıkları. Üstelik Sağlık Bakanlığımıza bahar evleri projesi var. Geri kalan yüz bin metrelik kısmını da Sağlık Bakanlığı hizmete sokacak. O şekilde planlayacak. Bizim projemizde vaziyet planı olarak bir değişiklik olmadı. Yine tesislerimiz yüz dönüm içerisinde tekrar planlandı. Yine ikinci hastanemizin yeri yüz bin metremizin içerisinde mevcut. Biliyorsunuz başta iki hastane yapacağız diye girmiştik. Birini inşallah bitiriyoruz diğerine de Allah büyük. Inşallah açılışına falan bir şekilde bir vesileyle Cumhurbaşkanımızı getirebilirsek diyorum. Orada inşallah onun sözünü de Sayın Cumhurbaşkanımız üstlenir" dedi.

Başkan Çifçi, inşaatın ne zaman tamamlanacağına dair soruya ise şu cevabı verdi; "Biz hedef koyuyoruz da Sayın Valim hep öne çekiyor. En son geçen yıl başladığımızda önümüzdeki yıl sonuna bitireceğiz demiştik dah sonra, ‘Tamam mı, Ağustos'a bitiriyor muyuz’ dedi, bitiririz inşallah Sayın Valim dedik. Bir iki ay önce de ‘Haziran'a bitirin burayı’ dedi. Haziran olmasa da temmuz ayına inşallah bitirecek" dedi.