Başkan Genç: Bir, iri ve diri olacağız...

Başkan Genç: Bir, iri ve diri olacağız...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

KAYSERİ Hacı Bektaş Veli Derneği’nin düzenlediği Aşure Günü, kent protokolünü buluşturdu. Programda konuşan Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç “Ülkemizde ve çevremizde yaşanan olaylar ortada, artık her zamankinden daha fazla beraberliğe ihtiyaç var.“ dedi.

 Muharrem ayı nedeniyle Kayseri Battalgazi Mahallesi’nde bulunan cemevinde Aşure Günü düzenlendi. Vatandaşın da yoğun ilgi gösterdiği Aşure Günü kent protokolünü de bir araya getirdi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar’ın yanı sıra CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin ile diğer bazı siyasi parti ve STK’ların temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.  Burada protokol mensupları öncelikle Aşure duasına katıldı ve ardından da dev kazanlarda pişirilen aşureyi vatandaşa ikram etti.

BAŞKAN GENÇ: ”ARTIK HER ZAMANKİNDEN DAHA FAZLA BİRLİK OLMALIYIZ”

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, Aşure Günü’nde yaptığı konuşmada ülkemizde yaşanan olaylarla birlikte artık her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. Provokasyonlara karşı da uyarılarda bulunan Başkan Genç, “Ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçiyor. İçerde darbe girişim ve OHAL durumu, Güneydoğu’da yaşanan iç savaş, terör, şehit haberleri, patlayan bombalarla ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlar, sınır  ötesinde yalanan mezhep savaşları. Bu yaşananların failleri de belli. Bu karanlık dönemler provokasyonlara müsait dönemlerdir. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Aleviler bu provokasyonlara gelmeyeceklerdir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda birçok kadim medeniyle yaşamıştır. Bu toprakların jeopolitik konumu nedeniyle her zaman emperyalistlerin iştahı kabarmıştır. Ülkemiz üzerinde kirli planları uygulamaya çalışmışlardır ve de bu planlarına devam etmektedirler. Ama geçmişte de olduğu gibi bu ülkenin Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi yani tüm renkleri emperyalistlere en güzel cevabı vermiştir. Atalarımızı kanıyla ala bulanmış bayrağımızda, herkesin atasının kanı vardır. İşte bu anlayışla artık her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız.  Hünkar Hacı Bektaş Veli’nin dediği gibi; ‘Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız.” dedi.

BAŞKAN ÇELİK: “NE YAZIK Kİ İNSANLAR AŞURE GİBİ HAL OLMAMIŞ”

Daha sonra konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik ise Aşurenin derin anlamlar içerdiğini belirterek, şunları söyledi: “Aşure lezzetli tatlıdır ama anlamı acıdır. Fani dünya da böyle bir şey. Acılarda var, sevinçlerde var. Aşurede fani dünyanın simgesi gibi ortada duruyor. Birçok yiyecek bir kapta toplanmış, tıpkı farklı görüşteki, mezhepteki insanların bir arada toplanması gibi. Ama ne yazık ki dünyada insanlar aşure gibi hal olmamış, beraber olmayı başaramamış. İnşallah bizler bu birlikteliği devam ettirip, hep bir arada olacağız, kardeşçe yaşayacağız.”

VALİ KAMÇI: “ALLAH BİRLİK VE DİRLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

 Kayseri Valisi Süleyman Kamçı da, Aşure Günü’nün birliğe, beraberliğe vesile olması temennisin de bulundu. Kamçı, “Allah birlik ve dirliğimizi daim etsin. Bu birlikteliğimizi en güzel şekilde 15 Temmuz sonrasında da gösterdik. Aynı birliktelimizin devam etmesini diliyorum.”  dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Süleyman Kamçı ve protokol mensupları ikram edilen aşureyi yedi ve vatandaşla sohbet etti.

Haber/Foto:Güler Ruhsar AKTAŞ-Cafer ZENGİN