Suriyeli göndermesi

Suriyeli göndermesi
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Cumhuriyet Meydanı’nda, Zabıta ekipleri seyyar simitçilere yönelik denetim yaptı. Bu konuda simit satmasına izin verilmeyen bir simitçi ile zabıtaların tartışmasına şahit olan bazı vatandaşlar ise Suriyeli göndermesi yaptı. Çevredeki bazı vatandaşlar, “İki simit sattı diye neden engelleniyor? Suriyelilere gelince ekmek var ama vatandaşa gelince ekmek yok.” şeklinde yaşananlara tepki gösterdi.

 

 

Cumhuriyet Meydan’ında zabıtalar ile simit satarak geçimini sağlayan bir vatandaşın tartışması objektiflere takıldı. Simitçiye yönelik işlem yapmak için girişimde bulunan zabıtalara, simitçi karşı çıkınca tansiyon yükseldi.

Zabıtaların müdahalesi sonrasında ekmek parası için çalıştığını belirten simitçi,

 “2 yaşında kızım var. Kimliğimi vermem. Bana ceza kesemezsiniz” ifadelerini kullandı. Çevredeki bazı vatandaşlarda simitçiye destek verdi.

Simitçiye yönelik müdahale sonrasında yükselen tansiyonu düşürmek için girişimlerde bulunan duyarlı bazı vatandaşlar, aynı zamanda tepkilerini Suriyeli göndermesi yaparak gösterdi.  “İki simit sattı diye gariban neden engelleniyor?” diye soran bazı vatandaşlar, “Suriyeliler’e her türlü ekmek var ama vatandaşa yok. Suriyelilere neredeyse her şey serbest ama vatandaşa yasak. İnsanlar geçimlerini nasıl sağlasın? Hırsızlık mı yapsınlar? O zaman bu insanlara iş versinler.”  diyerek tepkilerini dile getirdi. Diğer yandan Meydan herkesin gözü önünde gerçekleşen bu durumu görüntülemek isteyen Kayseri Olay Haber Merkezi muhabirleri de engellenmek istendi. Bazı zabıta personelinin basına yönelik gergin tutumları dikkat çekti. Bu durumda tepki çekti. Zabıtanın, Belediyelerin görünen yüzü olduğunu dile getiren bazı vatandaşlar, “Zabıta ekipleri sağ duyulu olmalı, sakin olmalı. Bu gergin, sinirli tutum yakışmıyor. Bu konuda yetkililer gerekli uyarıları yapmalıdır. Zabıtalar gergin ve sinirli ifadelerle değil, sevecen ve güzel üslupla vatandaşa yaklaşmalıdır. Onlar nasıl işlerini yapıyorsa, basın mensupları da işlerini yapıyor.” diye görüş belirtti. Haber-Foto: Ramazan DANACI