BİK Kayseri İl Müdürü Tecimen, Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstifa Etti

BİK Kayseri İl Müdürü Tecimen, Milletvekili Aday Adaylığı İçin İstifa Etti
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Basın İlan Kurumu (BİK) Kayseri İl Müdürü Mehmet Habil Tecimen, 24 Haziran 2018 seçimlerine AK Parti'den milletvekili aday adayı olabilmek için görevinden istifa etti.

 Tecimen, yaptığı açıklamada; Kayseri için daha da fayda sağlamayı arzu ettiğini belirterek milletvekilliği görevine talip olduğunu duyurdu.

 Tecimen, gazeteci ekonomist ve diplomasi yazarıdır. 1968 yılında Kayseri'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. ABD’de, University of Metropolitan’da, International Economy alanında master derecesi aldı. Florida USF’de liderlik kurslarına katıldı. ABD'de 6 yıl yaşadı. Milli gazetede 1995'te başlayan gazetecilik hayatını Yeni Şafak gazetesinde diplomasi muhabirliği ve değişik gazetelerde Dış Haberler Müdürlüğü görevleriyle sürdürdü. Tecimen, gazetecilik mesleğinde dış politika uzmanlığını gazete ve dergilerdeki makaleleriyle devam ettirdi. Merdiven adlı fikir ve edebiyat dergisinin yayın kurulunda yer aldı. Şehzade, diplomasi ve edebiyat dergisinin yayınlayan Tecimen, 10 cilt tutarında yeni bir kitap serisini yayına hazırladı. İlik cildini Vuruşma Düzlüğü/Öyküler adıyla yayınladı. Türkiye’nin Türkiye Kimliği Meselesi ve Tek Tarzı Vahiy yayına hazırlanmaktadır. Yayımlanmış birçok eseri bulunan Tecimen’in en son kitabı üç cilt olarak planlandı. Paramiliter seri kitaplar, 14 bin yıllık insanlık tarihinin özetini içeriyor. Kitabın ilk cildi Paramiliter Edebiyat adıyla 2014'te yayımlandı. Diğer ciltler; Paramiliter Ekonomi ve Paramiliter Siyaset.