Belediye 154 taşınmazı satışa çıkarıyor! Özer: Bu acelecilik niye?

Mülkiyeti Melikgazi Belediyesine ait farklı yerlerde olan 154 taşınmaz ihaleyle satışa çıkıyor. Satışa çıkarılacak taşınmazlar arasında Belediyeye ait Ankara'da bulunan bir dükkanın da olduğu belirtiliyor.

Belediye 154 taşınmazı satışa çıkarıyor! Özer: Bu acelecilik niye?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Melikgazi Belediye Meclisi Temmuz ayı gündeminde bulunan konuları görüşüp, karara bağlamak için toplandı. 12 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda mülkiyeti Belediyeye ait 154 taşınmazın satışına yönelik gündem maddesi muhalefetin tepkisini çekti. 
"NEDEN SATIŞ İÇİN ACALE EDİLİYOR?" 
CHP Grupbaşkanvekili Özgür Özer, belediyeye ait 154 adet taşınmazın satışına itiraz etti. Kentsel dönüşüm kapsamında elde edilen dairelerin satışında sorun olmadığını, çünkü bu dairelerin boş durmasının belediyeye ek maliyet çıkartabileceğini kaydeden Özer, "Dönüşüm ile birlikte yapılan dairelerin satışında sorun yok. Satılsın. Çünkü belediyeye vergi, aidat vs. derken ek yük çıkabiliyor. Ancak arsalar da böyle bir durum söz konusu değil. Yani arsaların durdukça belediyeye bir zararı yok. O nedenle kamu malı olduğu için daha iyi değerlendirilmeli. Her şeyi gelişi güzel satmanın, elden çıkarmanın faydası yok. Belediyeye daha fazla gelir sağlayabilecek, bu gelirle de vatandaşa daha iyi hizmet götürülebilecek düşüncesiyle taşınmazların satışına karşı çıktık. Bu konuda acele etmenin manası yok. Yangından mal kaçırır gibi hareket etmeye de gerek yok. Zaten belediyenin bütçesinin iyi durumda olduğu da sık sık dillendiriliyor. O zaman bu acalecilik niye" diye sordu. 
BELEDİYEYE AİT ANKARA'DA TAŞINMAZ ÇIKTI! 
Diğer yandan Belediyeye ait Ankara'da bir taşınmazın bulunması dikkat çekti. Hayırsever bağışı olduğu düşünülen o taşınmazın da satışa çıkarıldığı ifade edildi. 

AK PARTİ VE MHP OYLARIYLA TAŞINMAZLARIN SATIŞ KARARI ÇIKTI

Taşınmazların satışına ilişkin talep Melikgazi Belediye Meclisinde CHP ve İYİ Partili isimlerin karşı oyuna rağmen AK Parti ve MHP'li üyelerin oylarıyla kabul edildi.