Başkan Yalçın açıkladı: Bu okula giden işsiz kalmaz

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, mezunlarının dünyanın her yerinde iş bulacağı sürpriz projesini açıkladı. Ayrıntılar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız haber bülteninde…

Başkan Yalçın açıkladı: Bu okula giden işsiz kalmaz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Zincidere 100. Yıl Mesire Alanı’nın tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelen Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, sürpriz projesini açıkladı. Belediye olarak yol, su, kanalizasyondan ibaret olmadığını belirten Mustafa Yalçın, “Birkaç sürpriz projemiz var ama insanımız ve ülkemiz için işsizlik için önemli olduğunu düşündüğümüz çok güzel bir projemiz var.  Zincidere'de yine burada 1904 yılında yapılmış bir yetimhane, kız yurdu var. Gayrimüslimler tarafından yapılmış. Burası Cumhuriyetin ilk yıllarında okula dönüştürülmüş. Cezaevini alınca, sağ olsun, Palancıoğlu burayı istemiş, sonra biz takip ettik. Cezaevi binası yıkılınca arkadaki biblo gibi iki tarihi eser ortaya çıktı. Birisi bu, diğeri de hamam olarak kullanılan bina…” dedi. 

Başkan Yalçın açıkladı: Bu okula giden işsiz kalmaz
Söz konusu binada düzenlenen etkinliğe katılan yüksek mimar bir hanımefendinin, “Mustafa Bey Türkiye'de her şeyi buluyoruz. Dört şeyi bulamıyoruz. Mimari restorasyon taş ustası bulamıyoruz. Mimari restorasyon, demirci, performans ustası, mimari restorasyon, ahşap ve mermer ustası bulunmuyor. Bunların okulu lazım” sözleri üzerine harekete geçtiklerini ifade eden Başkan Yalçın, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Kayseri Üniversitesi işbirliğiyle mimari restorasyondaki taş, ahşap, ferforje, mermer okulunu yeni eğitim öğretim döneminde açacağız. Burada mimarlık öğrencileriyle yöredeki bu alanlardaki ustalar eğitim alacak. Mezun olanlar Türkçe ve İngilizce sertifikayla dünyadaki restorasyon işlerinde çalışabilecek. Başakpınar mermercilikte uzman. Bu nedenle Malatya yolu üzerindeki arsayı Mermerciler Kooperatifine sattık. Böylelikle Kayseri’deki dağınık halde bulunan bütün mermercileri buraya taşıyacaklar. Önümüzdeki günlerde temelini atacağız. Belediyecilik artık kanal, su, yol gibi klasikleşen bir hizmet değil, ihtiyaçlara göre kendini yenilemektir.”

Başkan Yalçın açıkladı: Bu okula giden işsiz kalmaz