Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğüne dikkat çeken ziyaret... Aynı zamanda eski Bakanın yeğeni olan Daire Başkanı Ankara'dan, Kayseri'ye neden geldi? Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ile ne görüştü? Ziyaretin perde arkasında ne var?

Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri Milli Eğitim Müdürlüğüne yönelik gerçekleştirilen ziyaret dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir Daire Başkanı, Kayseri Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse ile görüştü. Ziyaretin neden gerçekleştiği, içeriğinin ne olduğu merak konusu. 
Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?DAİRE BAŞKANI FİKRET YILMAZ'DAN MİLLİ EĞİTİME ZİYARET...
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fikret Yılmaz, İl Millî Eğitim Müdürlüğünü ziyaret etti. Müdürlük'te bazı görüşmeler gerçekleştiren Yılmaz'ın ziyaretinin perde arkası kentte merak konusu oldu. 
Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?"ESKİ BAKAN YILMAZ'IN YEĞENİ"
Diğer yandan Fikret Yılmaz'ın aynı zamanda 24.05.2016-10.07.2018 tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanı olarak görev yapan İsmet Yılmaz'ın da yeğeni olduğu belirtildi. O dönem çıkan bazı haberlerde "Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Kaynaştırma Daire Başkanlığına, özel eğitim alanında hiçbir deneyimi olmayan Metalurji Teknolojisi öğretmeni Fikret Yılmaz vekaleten atandı. Fikret Yılmaz'ın atama yazısı Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürülüğü Daire Başkan Vekili Bekir Erdoğan imzası ile 15 Aralık 2017 tarihinde ilgili kurumlara da gönderildi" haberleri yer almıştı. 
Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?"ESKİ BAKANIN YEĞENİ"
O dönem CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm de, dönemin Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için verdiği soru önergesinde "Özel eğitim alanında aktif çalışan ve özel eğitim alan onlarca uzman personel varken, bu alanda eğitimi ve deneyimi olmayan yeğeninizin atanması siyasi etiğe uygun mudur? Ankara Polatlı Mesleki Eğitim Merkezi Öğretmeni Fikret Yılmaz’ın şahsınızın yeğeni olduğu ve ilgili daire başkanlığına vekaleten atandığı iddiası doğru mudur?" diye sormuştu. 
Bakanın yeğeni olan o Daire Başkanı, Ankara'dan Kayseri'ye neden geldi?
Eğitim Politikaları Daire Başkanı Fikret YILMAZ kimdir?
1968 yılında Sivas’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Sivas’ta tamamladı. 1990 yılında Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metalürji Eğitimi Bölümünden mezun oldu. 1991-1997 yılları arasında Safranbolu ve Sivas’ta öğretmen, 1997-2000 yılları arasında Kangal Endüstri Meslek Lisesinde okul müdürü, 2000-2001’de Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğü İstatistik Bölümünde koordinatör, 2010 yılına kadar Sivas Endüstri Meslek Lisesinde öğretmen, 2010 yılından itibaren Ankara Polatlı ve Sincan’da müdür yardımcısı ve müdür başyardımcılığı görevlerinde bulundu. 2017 yılında Millî Eğitim Bakanlığında Bakan Yardımcısı Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. 19. 12. 2017 tarihinde Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünde Özel Eğitim ve Kaynaştırma Daire Başkan Vekili olarak görevlendirildi. 16.02.2018 tarihinde asaleten atanan Yılmaz, evli ve iki çocuk babasıdır.