Bakan Özhaseki'den anlamlı paylaşım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Şenay Aybüke Yalçın'ın şehit edilmesinin 6. Yıl dönümünde sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Detaylar Kayseri Olay Gazetesi olarak hazırladığımız Kayseri haber bültenimizde…

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Bakan Özhaseki'den anlamlı paylaşım
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye Cumhuriyeti 67. Hükümet Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki 9 Haziran 2017'de teröristler tarafından Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik saldırıda 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın şehit edilmesinin 6. yıl dönümünde sosyal medya platformu Twitter üzerinden Şehit Öğretmen Yalçın'ın seslendirdiği anlamlı türkü videosunun yer aldığı bir tweet paylaştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, tweetinde Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın için: “Gülüşüyle geleceğe ışık, fikirleriyle öğrencilerine yol olacaktı... Hain terör saldırısında şehit olan öğretmenimiz Şenay Aybüke Yalçın'ı şehadetinin yıl dönümünde saygıyla anıyorum.” dedi

ŞEHİT ÖĞRETMEN ŞENAY AYBÜKE YALÇIN KİMDİR?
Şenay Aybüke Yalçın 1994 yılında Çorum'da dünyaya geldi. Yalçın, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun olmuş ve 2016 yılında Batman'ın Kozluk ilçesine müzik öğretmeni olarak atanmıştır.

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, 9 Haziran 2017'de karne dağıttıktan sonra evine giderken Batman'ın Kozluk ilçesinde Belediye Başkanı Veysi Işık’ın aracına yönelik PKKlı teröristler tarafından uzun namlulu silahlar ile açılan saldırıda yaralanmış ve kaldırıldığı Kozluk Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmiştir. Ölümü sonrasında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın'ın görev yaptığı Kozluk Çok Programlı Anadolu Lisesi, mezun olduğu Körfez Anadolu Lisesi, saldırının gerçekleştiği Hastane Caddesi ve mezun olduğu Necmettin Erbakan Üniversitesinin orkestra salonuna ismi verilmiştir. Türkiye genelinde okul, konukevi, kütüphane, resim atölyesi, üst geçit gibi birçok yere ismi verilmeye devam eden Şehit Öğretmen Yalçın'ın ismi en son 2 Mayıs 2023’te Cumhurbaşkanı Erdoğan Cudi-Gabar’daki petrol kuyusuna Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın adı verildiğini duyurmuştur.