Bakan'dan MHP Milletvekili Baki Ersoy'a yanıt: Talepler uygun görülmemiştir!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un hangi taleplerine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, olumsuz yanıt verdi. Bakan neden 'Uygun görülmemiştir' dedi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Bakan'dan MHP Milletvekili Baki Ersoy'a yanıt: Talepler uygun görülmemiştir!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, bir süre önce Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle bir soru önergesi vererek,  önergesinde Bünyan ilçesindeki bazı mahallelerin sulama taleplerini gündeme taşımıştı.

MHP Milletvekili Ersoy, sorularına yanıt istemiştir

Pirahmet ve Koyunabdal Mahallelerinde sulamanın  zaman zaman yetersiz kaldığını ve bölge çiftçilerinin sulu tarımdan yeterince verim alamadığını dile getiren Ersoy, Bakan’dan şu sorularına yanıt istedi: Pir Ahmet köyü ile Bünyan Sarıoğlan Sulamasına ait en yakın hat arasında 3 km mesafe ve 130 m kot farkı bulunmaktadır. Bu durumda 130 m pompaj uygulaması yapılarak bölgeye sulama desteği sağlanması planlanmakta mıdır? Bünyan Sarıoğlan Sulamasından Koyunabdal Mahallesi'ne derivasyon talebi derivasyon hattı uzunluğu yaklaşık 5 km'dir. Su iletimi sağlanması için 180 m pompaj gerekmektedir. Söz konusu bölgeye sulama desteği sağlanması planlanmakta mıdır?

Bakan'dan MHP Milletvekili Baki Ersoy'a yanıt: Talepler uygun görülmemiştir!

Bakan'dan, Ersoy'a yanıt 

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, MHP’li vekil Baki Ersoy’a yanıt verdi.  Bakan, bu yöndeki taleplerin uygun görülmediğini belirtti. Bakan Yumaklı, ‘Bünyan Sarıoğlan Sulaması, Bahçelik Barajı Projesi kapsamında olup bahse konu sahalara yetecek su potansiyelinin bulunmaması ve ilgili alanların 130 ile 180 metre terfi gerektirmesi sebebiyle söz konusu talepler uygun görülmemektedir’ dedi.