Kayseri'nin cenneti! 20 yıl süreyle kiraya verilecek

Kayseri'nin Yahyalı ilçesinde bulunan Göksu Şelalesi ile ünlü cennet bölgede dikkat çeken gelişme. Orman parkı işletme hakkı için ihaleye çıkıyor. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

Kayseri'nin cenneti! 20 yıl süreyle kiraya verilecek
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Kayseri'nin Yahyalı ilçesi şelaleleri ile ünlü bir bölge. Doğal güzellikleriyle 'cennetten bir köşe' olarak ifade edilen Yahyalı'da Orman parkı kiraya verilecek. Kayseri Orman İşletme Müddürlüğü Göksu Konaklamasız Orman Parkı işletme hakkının kiraya verileceğini duyurdu. 

Kayseri'nin cenneti! Kiraya verilecek

Müdürlük bünyesindeki Göksu Konaklamasız Orman Parkı işletme hakkının kiraya verilmesi için 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu ile Orman Parkları Yönetmeliği’nin 10 uncu maddesi uyarınca Kapalı teklif usulü ile ihale yapılacak.

Kayseri'nin cenneti! Kiraya verilecek

Kaç yıl süreyle kiraya verilecek?

Orman Parkında yer alan gelir getirici tesislerin işletme hakkı kira süresi 20 yıl olacak. Söz konusu alan için ihalede tahmin edilen yıllık
işletme hakkı kira bedeli ise 18 bin TL olarak ifade edildi. İhale için geçici teminat bedeli ise 3 bin 600 TL. 

Kayseri'nin cenneti! Kiraya verilecek

İhale ne zaman yapılacak?

Söz konusu ihale Yahyalı Orman İşletme Şefliği Satış Salonu'nda 7 Haziran 2024  tarihinde saat 14:00'te yapılacak. İhaleye katılacaklarla ilgili olarak 'İsteklinin gerçek kişi olması halinde T.C. vatandaşı olmak, tüzel kişi olması halinde ise T.C. kanunlarına göre Türkiye’de kurulmuş tüzel kişiliğe haiz olmak' şartı da aranıyor.