Bakan'dan Kayseri açıklaması: Kayseri'ye hizmette sınır tanımıyoruz

Bakan'dan Kayseri açıklaması: Kayseri'ye hizmette sınır tanımıyoruz
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kayseri’de katıldığı YHT Garı Tramvay hattının ve Havalimanı Yeni Terminal Binası temel atma törenleri sonrasında yağtığı açıklamada, “Adeta bir ulaşım devrimi gerçekleştirdiğimiz Kayseri'ye hizmette sınır tanımıyoruz. Kayseri hem sosyal hem de ekonomik anlamda daha müreffeh bir kent haline gelecek” dedi. Bakan Adil Karaismailoğlu, “Temelini attığımız Kayseri Anafartalar-YHT Tramvay Hattı ile; halkımıza konforlu ve emniyetli seyahatin kapılarını açarken, şehrimizin ekonomisine de katkı sunacağız.Ülkemizi bayındır kılmak için projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Yeni terminal binası ticaretin kavşağı konumundaki Kayseri'nin ulaşım ağını güçlendirirken, halkımızı da daha konforlu seyahat ile buluşturacak” diye konuştu.

15 UÇAK KAPASİTELİ…

Kayseri Havalimanı Yeni Terminal Binası'nın temelini attıklarını dile getiren Bakan Karaismailoğlu, “Kayseri'de yılda 8 milyon yolcuya hizmet verecek Projemiz tamamlandığında şehrimiz; 89 bin 500 metrekare büyüklüğünde apron ile 15 uçak kapasiteli park alanı ve 5 adet yolcu köprüsüne sahip bir havalimanına kavuşacak” dedi.

KAYSERİ EKONOMİK ANLAMDA DAHA MÜREFFEH BİR KENT HALİNE GELECEK

Temeli atılan çalışmaların tamamlanması ile birlikte çevre tasarrufunun da yılda 1,45 milyar TL olacağını kaydeden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ülkemizin her noktasında durmaksızın çalışıyoruz. Mimar Sinan’ın mukaddes emaneti olan Kayseri'ye yaptığımız yatırımlar ile; Uluslararası ulaşım koridorlarının merkezinde bulunan Kayseri hem sosyal hem de ekonomik anlamda daha müreffeh bir kent haline gelecek.” ifadelerini kullandı.