Bakan Bilgin'den Yeni Asgari Ücret açıklaması

Kayseri ve tüm Türkiye'de asgari ücretlilerin merak ile beklediği zam konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Temmuz ayında asgari ücreti ele alacaklarını belirtti.

Bakan Bilgin'den Yeni Asgari Ücret açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak zam için enflasyon düzeltmesi yapacaklarını belirtti. 

Bakan Bilgin, emekli maaşlarıyla ilgili de adaleti sağlayacaklarının belirterek, "7 bin 500 liranın üzerindeki maaşları da çeşitli oranlarda farklılaştırarak düzenleyeceğiz." dedi.

Temmuz Ayında Yeni Bir Asgari Ücret Belirleyeceğiz

Temmuz ayında asgari ücreti de ele alacaklarını kaydeden Bakan Bilgin, “Enflasyondan dolayı altı ayda bir düzenleme yapıyoruz. Temmuz ayında da çizmeye çalıştığım çerçevede yeni bir asgari ücret belirleyeceğimizi ifade etmek isterim. Sadece dolar değil reel paranın reel alım gücü, ücretlerin fiyat hareketleri karşısındaki davranışsal değişimlerini de dikkate alarak belirleyeceğiz. İnsanların aklında kalsın diye 500 dolardan bahsediyorum. Yoksa 500 dolara endekslediğimiz için değil” bilgisini paylaştı.

Emekli Maaşları İle İlgili Adaleti Sağlayacak Bir Artış Oranı Farklılaştırması Yapacağız

Emeklilerle ilgili yapılan düzenlemeye ilişkin sorulan soru üzerine Bakan Bilgin, “7 bin 500 liranın üzerindeki maaşları da çeşitli oranlarda farklılaştırarak düzenleyeceğiz. Diyelim ki 25 bin lira emekli maaşı alan adama yüzde 10-20-30 zam yaparsanız, 10 bin lira alana da yaparsanız o adil olmuyor. Adaleti sağlayacak bir artış oranı farklılaştırması yapacağız. 3600 ek gösterge verdik, 3600 ek gösterge özellikle kamu emeklileri için emeklilik döneminde ve emeklilik sürecinde, emeklilik ikramiyesi dâhil emeklilerimizin hayatlarını olağanüstü bir şekilde kolaylaştırıyor. Ona şimdi bir düzenleme daha ekleyeceğiz. Eksik kalan bir şey daha var orada. Birinci dereceye gelen bütün kamu çalışanları 3600’den istifade edecekler.  Üniversitelerde çalışan daire başkanları, bu kapsamın dışında kalmış olanları biz daha genel bir ilkeyle, birinci dereceyi hak etmiş olan bütün kamu çalışılanlarının emekliliğinde 3600 uygulamasından faydalanabilecekleri bir düzenlemeyi getireceğiz” yanıtını verdi.