'Goygoycu' tepkisi!

Sağlık ve sosyal hizmet çalışanları sendikası YENİ Sendika 'dan kamu işçilerine verilen zamma rağmen memurların halen göz ardı edildiği gerekçesiyle tepki geldi. YENİ Sendika Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Ragıp Adıgüzel, yaptığı basın açıklamasında, 'Memurlara yaptırılamayan zammın günahı işte bu yetkili memur sendikalarınındır' şeklinde sert tepki gösterdi.

'Goygoycu' tepkisi!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz günlerde en düşük kamu işçisi maaşı, kamu işçileri toplu sözleşme zam oranının belirlenmesinin ardından gündeme geldi. TÜRK-İŞ ve HAK-İŞ Başkanlarıyla birlikte Beştepe'de toplanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2023 - 2024 tarihlerinde kamu işçilerine refah payı dahil yüzde 45 oranında zam yapıldığını açıkladı.

Bu açıklamaların ardından YENİ Sendika ’dan kamu işçilerine verilen zamma rağmen memurların halen göz ardı edildiği gerekçesiyle tepki geldi. . YENİ Sendika Kayseri İl Temsilcisi Mustafa Ragıp Adıgüzel, Bugün, Türkiye çalışma hayatında tarihi bir günü yaşıyoruz. 700 Bin kamu işçisi ücretleri için yapılan pazarlıklar tamamlandı. Alınan zam oranları ile kamu işçilerimizi temsil eden sendikalar tarafından çalışma hayatında önemli bir başarı elde edilmiş oldu. Bu anlamda bu başarının altına imza atan işçi sendikası başkanlarını aradım. Kamu işçisi kardeşlerimizin talep ve beklentileri için verilen mücadeleden dolayı kendilerini tebrik ettim. Kamu işçilerimiz adına yapılan zamlar için sevindik, emeğin ve alın terinin hakkı için memnuniyet duyduk Ancak bizim goygoycu memur sendikalarının yetkili ağaları ne yazık ki sınıfta kalmıştır. Memurlara yaptırılamayan zammın günahı işte bu yetkili memur sendikalarınındır” dedi.

“Geçtiğimiz hafta ‘1 Mayıs’ta memura müjde alacağız’ diye kulaktan dolma haberleri köpürte köpürte yapay gündem oluşturan ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde bile kamu çalışanlarına hayal kırıklığı yaşatan sendika ağalarının da nasıl sınıfta kaldığını hep beraber gördük.” diyen Adıgüzel,  “Seçim öncesi işçinin, emeklinin, asgari ücretlinin zam konusunda ardı ardına müjde aldığı bir dönemde memurların yok sayılması tamamen mevcut memur sendikacılığı ve özellikle yetkili sendikanın beceriksizliğinin somut bir göstergesidir. Kamu çalışanlarının sorunlarını, talep ve beklentilerini ilgili yerlere yeterince anlatamayan, beklenti ve talepleri ifade edemeyen, memur sendikacılığı oynayanların sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızı temsil edemedikleri de aşikâr olmuştur.” ifadelerini kullandı. 

Adıgüzel açıklamasına şöyle devam etti: YENİ Sendika olarak kuruluş gayemiz doğrultusunda sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın haklarını cesur, samimi, şeffaf ve çalışkan bir sendikacılık anlayışı ile doğru zaman ve zeminde eğilmeden, bükülmeden aramaya devam edeceğiz. Tüm kamu görevlileri için dile getirilen zamlara ve yapılacak refah paylarına ilaveten sağlık çalışanlarımıza; kamu işçilerine yapılan bu zamdan sonra “en az 3000 TL olan seyyanen zam” talebimizi, “5000 TL” olarak yeniliyor ve yineliyoruz. En düşük sağlık ve sosyal hizmet çalışanı maaşı; yoksulluk sınırı olan 31 Bin TL’nin elbette üzerinde olmalıdır. Yani; bizler okula girerken sınavla giren, KPSS ile memur olan, şark hizmeti yapan, mecburi hizmeti olan, devletimiz adına yüksek bir sorumlulukla milletimizin hizmetinde olan ehliyet ve liyakat sahibi emekçileriz. Bu nedenle sağlık ve sosyal hizmet alanında görev yapan çalışanlarımızın maaşlarının en düşüğünün aylık 35 Bin TL altında olmaması gerekir. Bu rakamın altında memurlarımızın aile geçimini sağlaması artık mümkün değildir. YENİ Sendika olarak bugün de, yarın da sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın enflasyona ezilmeyeceği bir çalışma hayatı için sonuna kadar mücadele edeceğimizi haykırıyoruz. Onlar sahada da yoklar. Çalışanların yanlarında da değiller. Ama Artık “YENİ Sendika” var. Hepimiz için yeni bir yol var.