'Bağırıyorum' diyen Ünlü Deprem uzmanından belediye başkanlarına çağrı: Tehdit altında!

Kayseri ile ilgili yaptığı 'Fay hattı üzerinde yaşayan iller' açıklamasıyla dikkat çeken ve açıklamaları vatandaşlar tarafından merakla takip edilen ünlü Yer Bilimci Prof Dr Naci Görür, bu kez belediye başkanlarına seslendi. Detaylar Kayseri haber bülteninde.

'Bağırıyorum' diyen Ünlü Deprem uzmanından belediye başkanlarına çağrı: Tehdit altında!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Ünlü Yer Bilimci Naci Görür, deprem konusunda yaptığı açıklamalarla dikkat çekiyor. Bir süre önce 7 ve üzerinde deprem oluşturma kapasitesi olan illeri sıralayan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu illler arasında Kayseri'yi de sıralamıştı. Kayseri’nin de bulunduğu 18 ili uyaran Görür, 'Fay hattı üzerinde yaşayan bu illerin kaderi, üzülerek söylüyorum kaderi Maraş, Hatay gibidir' diyerek, dikkatleri üzerine çekmişti. Görür, bazı illerdeki deprem tehlikesini de 'Bağırıyorum' diyerek gündeme taşımıştı.

'Bağırıyorum' diyen Ünlü Deprem uzmanından belediye başkanlarına çağrı: Tehdit altında!

Belediye başkanlarını uyardı

Ünlü Yer Bilimci Prof Dr Naci Görür, Belediye Başkanlarına seslendi. 'Belediye Başkanlarımıza Duyuru' başlığıyla açıklama yapan Görür, 'Kimi kentlerimiz deprem açısından çok tehlikeli, kimisi ise görece daha az tehlikeli ama hepsi de öyle veya böyle tehdit altında. Bu ülkemizin tektonik özelliklerinden dolayı böyle' dedi ve uyardı. İşte belediye başkanlarına yönelik dikkat çeken deprem uyarıları!

'Bağırıyorum' diyen Ünlü Deprem uzmanından belediye başkanlarına çağrı: Tehdit altında!

Neler yapılması gerektiğini tek tek sıraladı!

'Rant projeleri' konusunda uyaran Prof Dr Naci Görür, şunları söyledi: Belediye başkanı olarak kentiniz deprem dirençli olsun istiyorsanız yapacağınız işler şunlar: Kentin ciddi bir mikro-bölgeleme çalışmasını yapmalı ve kentinizin mekan kullanımı, imarı, iskanı ve tüm fiziksel gelişimini bu çalışmanın verilerine göre planlamalısınız. Kentinizi tehdit eden depremi üretecek fay sistemini bu çalışmaya göre analiz edip eğer bu sistem çalışırsa kente nasıl hasar vereceğini bilimsel olarak araştırmalısınız. Deprem sırasındaki hasar ve can kaybınızı kentinizin şu bileşenlerini analiz ederek bulabilirsiniz: Halk, altyapı, yapı stoku, ekosistem, çevre ve ekonomi. Bu analizler deprem gelmeden önce yapılmalı ve deprem gelirse bu bileşenlerin nasıl zarar göreceği bulunmalıdır. Daha sonra da depremden önce zarar azaltıcı çalışmalar yapılmalıdır. Unutmayın bir kenti depreme hazırlamak ancak böyle olur. Yoksa sadece bina yenilemekle olmaz. O olsa olsa müteahhitlik projesi, rant projesi olur. Yerel yönetimlerin el değiştirdiği bu süreçte ilgililere önemle duyrulur' dedi.