Avrupa ile Türkiye'yi kıyaslayan AK Parti Milletvekili Nergis: Avrupa daha kötü!

Ekonomide yaşananların ardından Avrupa ülkeleri ile Türkiye'yi kıyaslayan AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, 'Avrupa daha kötü' dedi. Nergis, bir arkadaşının İngiltere'de yaşayan ablasıyla 1-2 ay önce yaptığı görüşmeyi anlattı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Avrupa ile Türkiye'yi kıyaslayan AK Parti Milletvekili Nergis: Avrupa daha kötü!
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılara yönelik olarak, “Avrupa daha kötü. Dünyanın diğer ülkeleri daha kötü” dedi. Nergis, İngiltere’de bir arkadaşının ablasından da örnek vererek, “Kendisiyle 1-2 ay önce konuştum. Pandemi sürecinde uzun süre maaş almadılar. Halen yarı maaş alıyorlar çalışanların çoğu. İngiltere gibi bir ülkede. Fiyatlar korkunç oralarda da enerji, elektrik, doğalgaz fiyatları çok yükseldi” dedi.
"VATANDAŞIMIZ ENFLASYON SERZENİŞİNDE HAKLI"
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, katıldığı TV programında ekonomiye dair açıklamalar yaptı. Yaşanan ekonomik sıkıntılara ve artan enflasyona yönelik değerlendirmeleri ile dikkat çeken Nergis, “Vatandaşımızın serzenişleri haklı. Haklı buluyorum. Bu yangın, her yerde var. Biz de bu ülkenin vatandaşıyız. Biz de  bu yangını yaşayanlardanız. Etrafımızdakiler, işte kardeşlerimiz, ailemiz, geniş ailemiz. İşte onları takip ediyoruz. Onlardan geliyor. Biz de biliyoruz” ifadelerini kullandı. 
“İNGİLTERE’DE ARKADAŞIMIN ABLASIYLA KONUŞTUM! UZUN SÜRE MAAŞ ALMADILAR. HALEN YARI MAAŞ ALIYORLAR ÇALIŞANLARIN ÇOĞU! FİYATLAR KORKUNÇ…”
Türkiye ile Avrupa ülkelerinin kıyaslanmasına yönelik de açıklamalar yapan Nergis, “Avrupa daha kötü. Dünyanın diğer ülkeleri daha kötü” dedi. Nergis, şunları söyledi: Benim, bir arkadaşımın ablası İngiltere çalışıyor. 1-2 ay önce konuştum kendisiyle. Pandemi sürecinde uzun süre maaş almadılar. Halen yarı maaş alıyorlar çalışanların çoğu. İngiltere gibi bir ülkede. Fiyatlar korkunç. Oralarda da enerji fiyatları çok yükseldi. Avrupa’da doğalgaz, elektrik fiyatları çok yüksek. Sadece Türkiye’de değil. Tüm dünyada korkunç bir yangın, korkunç bir  hayat pahalılığı, enflasyon var. Hiç enflasyonu bilmeyen ülkeler enflasyonla tanıştı.  Piyasada daralma var.

Avrupa ile Türkiye'yi kıyaslayan AK Parti Milletvekili Nergis: Avrupa daha kötü!“TÜRKİYE ÜRETİMDE PATLAMA YAŞIYOR”
Diğer yandan Nergis, ihracat rakamlarına da dikkat çekerek, yaşanan sıkıntılara rağmen Türkiye’nin ihracatta patlama yaptığını söyledi. Kayseri’de de bu alanda patlamanın yaşandığını kaydeden Nergis, “İhracata, üretimde Kayseri’de ikiye katladı. Geçen yıl 2 milyar dolar ihracatı, bu yıl 3.6 milyar dolar oldu. Yani Türkiye üretimde patlama yaşıyor. İhracatta patlama yaşıyor. Türkiye olarak bu krizi aşacak güce ve potansiyele sahibiz” dedi. AK Parti Milletvekili Nergis, ayrıca pandemi sürecinde hükümetin büyük destekler verdiğini ve bu desteklerin de devam ettiğini de söyledi. 

AK Partili Nergis'ten enflasyon açıklaması: Vatandaş haklı! Biz de bu yangını yaşayanlardanız!

Haberin detayları için TIKLAYIN