Ataş: Kayseri Anadolu'nun yıldızıydı ama...

Kayseri'de seçimin nabzı Olay Türk TV'de attı. İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş'ta Olay Türk TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulundu. Ataş, Kayseri'yi nasıl bir sürecin beklediğini ifade etti. Kayseri Olay Gazetesi olarak derlediğimiz Kayseri haber bülteni.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş: Kayseri Anadolu'nun yıldızıydı ama...
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Türkiye 28 Mayıs’ta çok önemli bir seçime gidecek tercihini yaptı. 13. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu. Kayseri’deki seçime ilişkin son gelişmeler ise son gelişmeleri Olay Türk TV ekranlarından canlı yayınlandı. Seçim gecesi İyi Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş’ta mikrofonlarımıza özel değerlendirmelerde bulundu.

‘KİM KAZANIRSA KAZANSIN ÇOK FARKLA KAZANACAK’
Konuşmasına seçim propagandalarının orantısız olduğunu söyleyen Milletvekili Ataş, “Kim kazanırsa kazansın çok farkla kazanacağa benzemiyor. Öyle olunca da tabii ki içimiz şu noktada acıyor. Çok orantısız bir seçim propagandası ve seçim süreci geçirdik. Tarihinde hiç olmadığı kadar orantısız bir seçim atmosferiydi. Cumhur İttifakı'na her şey serbest. Bu tarafın hiçbir imkânı yok. Böyle bir seçim atlattık. Adaletin gerçekten hukuku, yazılı kanunların uygulandığı bir ülke haline geliriz inşallah yarından sonra. Ben en çok da onu diliyorum. Yani ne olursa olsun memleketimiz için hayırlı, uğurlu olacak bir sonuç olsun istiyoruz. İnşallah hayırlı uğurlu olur. Kayseri'ye baktığımızda Kayseri'de Millet İttifakı'nın yani Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun oylarının yüzde sekiz civarında arttığı görülüyor.” dedi.

Ataş, Ata İttifakı’nın büyük bir bölümünün Millet İttifakı’na geldiğini de söyledi. 

Kayseri’nin AK Parti iktidarı döneminde hep geriye gittiğini ifade eden Ataş, “Onlar iktidara geleli yirmi bir yıl oldu ama diğer taraftan o iktidarı oluşturan partinin o partiyi oluşturan kişilerin daha önce bir partisi vardı ve oradan bu yana aynı insanlar devam etti. Bugüne geldiğimizde o insanların da artık siyasetten çekildiğini ve AK Parti tarafından tasfiye edildiğini görüyoruz. Ve bu insanlar Kayseri'den her türlü desteği verdikleri halde vatandaşımız yüzde 70-75’lerde oy verdiği halde Cumhurbaşkanı çıkardığı halde sayısız bakan ve bürokrat çıkarttığı halde maalesef ki Kayseri Orta Doğu, Orta Anadolu'nun göbeğinde her yere ulaşımda çok rahat gidip gelinecek bir noktada her türlü yatırım yapılacak bir noktada ve daha önceki baktığımızda Anadolu'nun yıldızı olarak görülen Kayseri hep geriye gitti. Bunu sadece ben söylemiyorum, herkes söylüyor. İnşallah bu süreçten sonra Kayseri bu iktidardan alamadığı yatırımları Millet İttifakı'ndan alır. Şimdi Kayseri'ye baktığımızda Kayseri sadece ticaret kenti değil, Kayseri aynı zamanda sanayici şehri, tarım şehri ve bütün bunları topladığınızda aslında hiçbir tarafta olmayan özellikler de var. Kültür şehri aynı zamanda, üniversite şehri. Bütün bunları üst üste koyduğumuzda Kayseri'nin çok ileriye gidiyor olması lazımken çok geriye gitti.” diye konuştu. 

‘MİLLİ YATIRIM YAPTIKLARINI SÖYLÜYORLAR AMA KAYSERİ'DE BEN BİR TANESİNİ BİLE GÖRMÜYORUM’
“Mevcut iktidarın devam etmesi ile Kayseri ileriye gidemeyecek” diyen Ataş, sözlerine şöyle devam etti;
“Şu ana kadar görünen yirmi bir yılın sonunda gittiğine göre bundan sonraki süreçte de aynı kişileri alıp da ileri götüreceğini söyleyemeyiz. Zaten ekonomide ne durumda olduğunu biliyoruz ülkenin. Şu anda gençlerimiz işsiz, evine ekmek götüremeyenler milyonlar var. Diğer taraftan bakıyoruz Kayseri'de yüz bin civarında Suriyeli ve göçmen var. Bütün bunların sorunlarını çözmeyeceklerine göre ve daha önce verdikleri sözü bir hızlı treni hep dilimize dolanıp durdu ama yılan hikayesine dönen on üç yıldır çözemedikleri bir hızlı treni çözmelerini bekliyor Tarımsal projelerimiz, sulama projelerimiz nereden baksanız yirmi yıldır devam ediyor. Yirmi beş yıldır devam edenler var. Bunları çözmediler. Bundan sonra çözeceklerini zannetmiyorum. Şimdi dönüp bakıyoruz. Cumhurbaşkanlığı yatırım planlarına beş yıl boyunca Cumhurbaşkanlığı yatırım planlarını hep Kayseri'ye açıkladım. Milli gelirden Kayseri yüzde bir dahi pay alamıyor. Bu sene baktığımızda sıfır nokta yetmiş civarında. Önceki son araç sıfır nokta altmış dört civarında. Bir önceki sene sıfır nokta Altmış dokuz civarında. Bu yatırımlarla Kayseri hiçbir zaman istediği yere zaten gelemez. Gerçekten önemli bir kent. Savunma sanayinin yapılabileceği bir kent geliştirilebilecek iki kent iki onun üzerinde çok durdukları için söylüyorum. Diğer taraftan birçok yerli ve milli yatırım yaptıklarını söylüyorlar ama Kayseri'de ben bir tanesini bile görmüyorum.

‘BİZ YAPACAĞIZ’
Birçok, birçok teşvik var. Tüm bölgelerde ama Kayseri bunların hepsinden muaf tutuluyor. Tarımla ilgili ihbar projeleri Beş olmuş hala Kayseri'ye gelmemiş. Bakan Bey seçimden önce bir telefonla ben hallettim dedi. İnşallah gelir. Şimdi baktığımızda aynı kişilerin defalarca aynı şeyi onlarca sefer, beş sefer, üç sefer söz verip yapmadığını görünce bundan sonra da yapacaklarına ben şahsen inanmıyorum. Ama inşallah biz yapacağız diyorum.