Ataş: Ekonomisi uçan, şahlanan, büyüyen ülkede her 4 kişiden 1'i icralık olur mu?

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te ekonomide yaşananlara dikkat çekerek, AKP iktidarına tepki gösterdi. İktidarın 'Ekonomimiz uçuyor, şahlanıyor, yüzde 21,7 büyüdük' yönünde yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Ataş, 'Ekonominin şahlandığı bir ülkede çiftçi, tarlasını terk eder mi? Ekonominin sözde şahlandığı bir ülkede 22 milyon açık icra dosyası olur mu? Sadece son dört ayda 3 milyon yeni icra dosyası açılır mı? 84 milyonluk ülkede her 4 kişiden 1'i icralık olur mu?' diye sordu.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Ataş: Ekonomisi uçan, şahlanan, büyüyen ülkede her 4 kişiden 1'i icralık olur mu?
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis’te ekonomide yaşananlara dikkat çekerek, AKP iktidarına tepki gösterdi.
MECLİS'TE ZAMLARI VE ARTIŞLARI TEK TEK SAYDI
İktidarın “Ekonomimiz uçuyor, şahlanıyor, yüzde 21,7 büyüdük” yönünde yaptığı açıklamalara sert tepki gösteren Ataş, “Ekonominin şahlandığı bir ülkede çiftçi, tarlasını terk eder mi? Ekonominin sözde şahlandığı bir ülkede 22 milyon açık icra dosyası olur mu? Sadece son dört ayda 3 milyon yeni icra dosyası açılır mı? 84 milyonluk ülkede her 4 kişiden 1’i icralık olur mu? Para, pula döner mi? Döviz kurları zirve üstüne zirve yapar mı? Yabancı yatırımcı birer birer ülkeyi terk eder mi? Beş yılda 4 kez Merkez Bankası Başkanı değişir mi? Ekonomisi büyüyen bir ülkede öğrenci yurtlarına yüzde 30 zam gelir mi? Doğal gaza her ay, elektriğe yıl başından bugüne yüzde 22 zam gelir mi? Son bir yılda yumurta yüzde 70, domates yüzde 70, tavuk eti yüzde 69, patates yüzde 58, ayçiçeği yağı yüzde 52, süt, peynir, yoğurt yüzde 35, salam, sucuk, sosis yüzde 38, makarna yüzde 28,5, ekmek yüzde 28, dana eti yüzde 25 zamlanır mı?” diye sordu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde(TBMM) yaptığı konuşma ile ekonomideki gerçekleri gözler önüne serdi. İYİ Partili 20 milletvekili ile birlikte verdikleri TÜİK tarafından açıklanan büyüme rakamlarının vatandaşlar üzerindeki etkilerinin araştırılması konulu Meclis araştırma önergesi hakkında söz alan Ataş, açıklan rakamların toplum nezdinde inandırıcılığının kalmadığını dile getirdi.
“HER 3 GENCİMİZDEN 1’İ İŞSİZDİR. DÜNYA SEFALET ENDEKSİ’NDE SADECE VENEZÜELLA, ANGOLA GİBİ ÜLKELERİ GEÇMEYİ BAŞARDIK”
TÜİK verilerine göre ve hükümet çevrelerinden yapılan açıklamaya göre Türkiye’nin, 2021 yılının ikinci çeyreğinde “yüzde 21,7’lik büyümeyle tarihinin en yüksek büyüme oranlarından birini gerçekleştirdiğinin”  iddia edildiğini dile getiren Ataş, “TÜİK, hiçbir inandırıcılığı kalmayan, gerçeklerle uyuşmayan, masa başında hazırladığı rakamları açıklarken vatandaş geçim derdiyle uğraşıyor; vatandaşın hâlini görmezden gelen iktidar ise bu büyüme rakamlarının Türkiye ekonomisinde yeni bir şahlanış dönemi olduğu masalını anlatıyor. Hâlbuki, ekonomik veriler ve reel piyasadaki yaşanan gelişmeler bu durumun tam tersi olduğunu gösteriyor. TÜİK’in ayarlamalı verilerine göre bile 2021 yılının Ocak ayında yüzde 12,15 olan yıllık enflasyon eylül ayında yüzde 19,58’e yükseldi. Enflasyon Araştırma Grubu tarafından yapılan araştırmalarda ise yıllık enflasyon en az yüzde 45’i göstermektedir. Son üç ayda işsizlik maaşına başvuran kişi sayısı 518 bindir. Her 3 gencimizden 1’i işsizdir. Dünya Sefalet Endeksi’nde sadece Venezüella, Angola gibi ülkeleri geçmeyi başardık; 156 ülke arasında 21’inci sırada yer alıyoruz ama iktidara göre ekonomimiz büyüyor, şahlanış dönemindeyiz; tabii, inanan varsa” şeklinde konuştu.
“EKONOMİNİN SÖZDE ŞAHLANDIĞI BİR ÜLKEDE 22 MİLYON AÇIK İCRA DOSYASI OLUR MU?”
Meclis’teki dikkat çeken konuşmasında vatandaşın yaşadığı sıkıntıları gündeme getiren Ataş, “Ekonominin yüzde 21,7 büyüdüğü bir ülkede bir yılda 100 binden fazla esnaf kepenk kapatır mı?” diye sordu. İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şu ifadeleri kullandı:  Ekonominin şahlandığı bir ülkede çiftçi, gübre, tohum, ilaç alamadığından tarlasını terk eder mi? Çiftçinin traktörüne haciz gelir mi? Ekonominin yüzde 21,7 büyüdüğü bir ülkede 5,5 milyon kişi elektrik faturasını ödeyemez hâle gelir mi? Soruyorum size; Ekonominin sözde şahlandığı bir ülkede 22 milyon açık icra dosyası olur mu? Sadece son dört ayda 3 milyon yeni icra dosyası açılır mı? 84 milyonluk ülkede her 4 kişiden 1’i icralık olur mu? Ekonominin tarihî büyüme yakaladığı bir ülkede para, pula döner mi? Döviz kurları zirve üstüne zirve yapar mı? Yabancı yatırımcı birer birer ülkeyi terk eder mi? Ekonominin çok iyi olduğu bir ülkede son beş yılda 4 kez Merkez Bankası Başkanı değişir mi? Ekonomisi büyüyen bir ülkede öğrenci yurtlarına yüzde 30 zam gelir mi? O ülkenin gençleri sokakta yatar mı? Üniversite öğrencisi yemek parası olmadığı için intihar eder mi? Şahlanan bir ekonomide akaryakıta bir haftada 3 kez zam gelir mi? Doğal gaza her ay, elektriğe yıl başından bugüne yüzde 22 zam gelir mi? Son bir yılda yumurta yüzde 70, domates yüzde 70, tavuk eti yüzde 69, patates yüzde 58, ayçiçeği yağı yüzde 52, süt, peynir, yoğurt yüzde 35, salam, sucuk, sosis yüzde 38, makarna yüzde 28,5, ekmek yüzde 28, dana eti yüzde 25 zamlanır mı?” 
“BÖYLE BÜYÜMENİN OLSA OLSA 5’Lİ MÜTEAHHİT ÇETESİNE, ÜÇ BEŞ MAAŞLI DANIŞMANLARA, YANDAŞLARA VE SARAY SOYTARILARINA FAYDASI VARDIR”
AKP İktidarının açıkladığı büyüme rakamlarının gerçeği yansıtmadığını ve bu büyümenin 5’li müteahhit çetesine, ballı maaş alanlara ve saray soytarılarına faydasının olduğunu belirten Milletvekili Dursun Ataş, “Bu nasıl büyüme? Böyle büyümenin kime, ne faydası var? Vatandaşa bir faydası olmadığı ortada. Vatandaş dün aldığını bugün alamıyor. Böyle büyümenin olsa olsa 5’li müteahhit çetesine, üç beş maaşlı danışmanlara, yandaşlara ve saray soytarılarına faydası vardır. Esnaf ‘Eve ekmek götüremiyoruz’ derken, gençler ‘Neden bu ülkede insanca yaşayamıyorum’ diye isyan ederken, vatandaş çöpten yemek toplarken, ucuz ekmek kuyrukları varken ekonomi büyümez. Büyüyen olsa olsa ekonomideki kara deliktir. Büyüyen ekonomi değil, vatandaşın derdidir. Büyüyen bankalardan kredi kullanan 34,5 milyon insanın borcudur; son bir haftada yüzde 10 artan dolardır, dövizdir. AKP’nin de, siyasallaştırdığı kurumların da milletimiz nazarında bir inandırıcılığı kalmamıştır. Açıklanan büyüme rakamlarının, bahsedilen büyümenin, ekonomik parametrelerin de ne kadar sağlıklı olduğunun, vatandaşa ne kadar yansıdığının araştırılması gerekmektedir.
ATAŞ’TAN, MECLİS’TE MUHTARLAR GÜNÜ KONUŞMASI: İKTİDAR BASKISINA RAĞMEN TARAFSIZLIK İÇERİSİNDE HİZMET EDİYORLAR!
Diğer yandan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Muhtarla Günü nedeniyle de Meclis’te söz alarak, Muhtarların demokrasinin temel taşı olduğunu söyledi. Ataş, “Muhtarlar mahalle idarelerinin vazgeçilmez bir parçasıdır, millet iradesinin devletle ilk buluşma noktasıdır. Muhtarlar tüm vatandaşlarımızın ayrım yapmadan en zor günlerinde en yakınında olan, onların bütün acılarını, sevinçlerini paylaşan kardeşlerimizdir. Muhtarlar iktidar tarafından yapılan baskılara rağmen tarafsızlığını koruyarak temsil ettikleri mahalle ve köy sakinlerine en iyi şekilde hizmet etmeye çalışmaktadır. Hiçbir baskıya boyun eğmeyen, milletimizin güzide temsilcisi ve hizmetkârı değerli muhtarlarımızın her zaman, her koşul ve her şart altında yanlarında olduğumuzu ve olacağımızı belirterek 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, muhtarlarımıza görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.