'Artık asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut' demişti! Yeni açıklama: O sözlerimin arkasındayım…

AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, tartışmaları beraberinde getiren 'Bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını altı ayda bir değiştiriyorlar, arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretli evimizde, önünde arabası mevcut…' açıklamasıyla ilgili konuştu. Tamer, o açıklamalarıyla ilgili olarak, 'Sözlerimin arkasındayım' dedi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
'Artık asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut' demişti! Yeni açıklama: O sözlerimin arkasındayım…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

Asgari ücretin henüz belirlenmeden önce AK Parti İl Başkanlığında “Nöbetçi Milletvekili” olduğu gün sorulan bir soru üzerine “Asgari ücret en az 4 bin TL olmalı” dediğini hatırlatan AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “4 binden az olmamalı, yüksek olmalı dedim. O zaman düşünülen şeyler 3 bin 200 lira gibi bir rakamdı. O dönem 4 bin lira çok uçuk bir rakamdı. 4 bin 250 TL olarak açıklandı. Allah'a çok şükür” diye konuştu.
“BEN HİÇBİR ZAMAN PARA KONUSUNDA ZORLUK ÇEKMEDİM, AMA  ÇOK PARANIN İÇİNDE YÜZEN BİR KİŞİ DE DEĞİLİM”
TV Kayseri’de katıldığı TV programında, “Ben var ya, yüreğimde ne varsa onu ifade eden bir insanım.  Şimdi, asgari ücretli kardeşlerimin hepsi…Ben yıllarca öyle gelişi güzel gökten zembille olan bir insan değilim. Evet,  ben hiçbir zaman para konusunda zorluk çekmedim, ama çok öyle paranın içinde yüzen bir kişi de değilim. Yazları hep çalışırdım ben. Çok anlattım ben, şeker sattığım çok oldu, kartpostal sattığım oldu. Benzincide gidip, pompalarda arabalara benzin çektiğim oldu. Halde çalıştığım oldu. Yani bu benim gurur kaynağım. Böyle bir ortamdan gelip de o asgari ücretli insanları aşağılamak gibi, öyle yansıttılar da onun için özellikle ifade ediyorum! O insanlar, ben onların arasında geldim kardeşim. Ben onlar hakaret yapabilir miyim? Böyle bir şey olur mu? Mümkün değil, ama şunu söyledim ben, o zaman;  bakın eskiden 2002 öncesi söylüyorum. Hiçbir asgari ücretlinin, hepsi diye söylemdim ki, zaten kapısında araba yoktu. Şimdi arabası olan var dedim. Var mı, yok mu? Bazı kapıcıların arabası var mı, yok mu?  Var. Bunu söylemem, kalkıp da tüm asgari ücretlilerin arabası var, onlar…İşte, bunlar dürüstlük değil. Bunlar ahlaksızlık. Bunu yazan, çizen, bunu bu şekilde ifade eden ahlaksızın en danışkanı! En şeyidir. Bunu da yapan FOX TV’ydi, Halk TV’ydi. Bunları da söylüyorum.  Ahlaksızca, fütursuzca buradaki bir şeyi aldılar, götürdüler” şeklinde konuştu.
“BEN O SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM”
O sözlerinin arkasında olduğunu dile getiren AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, “Ben yine sözlerimin arkasındayım. Özellikle asgari ücretli baş tacım. Hiç onlara söyleyecek bir kelimem yok. Onların çok daha fazla alması lazım.  Bu ülkenin, keşke asgari ücretinin 10 bin TL üzerinde olsa da, verilse de onu şey yapmak lazım.  Zaten, bir de adı üstünde asgari ücret.  4 bin 200 liranın altında veremezsin diyor işverene. Ver kardeşim elinden tutan mı var? 10 bin ver, 20 bin ver. Kimse onu şey yapmıyor ki?  Asgari ücretli kardeşlerimiz bizim baş tacımız, bizim onlara saygısızlığımız olamaz.  Bunu o şekilde gösteren medyaya sesleniyorum, en büyük ahlaksızlığı yapan onlardır” dedi. 

HaberHaber
PEKİ, AK PARTİ MİLLETVEKİLİ TAMER, DAHA ÖNCE NE DEMİŞTİ?
Milletvekili İsmail Tamer, geçtiğimiz yıl Şubat ayında katıldığı bir TV programında  “Bakıyoruz, eleştiren insanlar cep telefonlarını altı ayda bir değiştiriyorlar, arabalarını yılda belki de ikinci yılda değiştiriyorlar. Artık asgari ücretli evimizde, önünde arabası mevcut…” ifadelerini kullanmıştı. 

AK Parti Milletvekili Tamer: Artık asgari ücretlinin evinin önünde arabası mevcut!

Haberin detaylarını okumak için TIKLAYIN