Arıkan'dan, Akar tepkisi! Bakın nereye davet etti…

CHP Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Arıkan, Milli Savunma Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Milletvekili adayı Hulusi Akar'a tepki gösterdi.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Arıkan'dan, Akar tepkisi! Bakın nereye davet etti…
TAKİP ET >> Google News ile Takip Et

CHP Kayseri Milletvekili adayı Mahmut Arıkan, Milli Savunma Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Milletvekili adayı Hulusi Akar’a tepki gösterdi. Arıkan, Akar’ın Kayseri’de yaptığı açıklamalara yönelik olarak, “Bugün terörle ilişkisi olan, terörle ittifak yapan terörle anlaşma yapan partileri ayırt etme yetkisi milletin değil, Devletin yetkisi o. Terörle bir ilişki varsa bunu niye millete niye havale ediyorsunuz? Siz sorun bunu bütün kurumlar sizin elinizde. Niye işi, millete havale ediyorsunuz?” diye sordu. Arıkan,  Akar’a seslenerek, “Hadi hep beraber Boztepe'ye, İncesu'nun köylerine, Sarız'ın köylerine gidelim. Bu milletin ekmek derdi var. Adliye binalarında on binlerce insan icra dosyası var! Bunları konuşalım” dedi.
Arıkan'dan, Akar tepkisi! Bakın nereye davet etti…Milli Savunma Bakanı ve aynı zamanda AK Parti Kayseri Milletvekili adayı Hulusi Akar’ın, “Bizim yıllarca mücadele ettiğimiz PKK ile işbirliği yapan siyasi kurum ve kuruluşlarla, onlarla ittifak yapanlarla ilgili milletimizin feraseti bunu çözecektir” sözlerine Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda CHP listesinden Kayseri Milletvekili adayı olan Mahmut Arıkan’dan tepki geldi. 
“TERÖRLE BİR İLİŞKİ VARSA BUNU NİYE MİLLETE NİYE HAVALE EDİYORSUNUZ? SİZ SORUN BUNU BÜTÜN KURUMLAR SİZİN ELİNİZDE”
Arıkan, “Kayserimiz’e hoş geldi. Yıllarca ordumuza özel hizmetler yapmış bir isim, ama siyaset noktasında biraz eksiklik var ki böyle bir açıklama yapmış. Bugün terörle ilişkisi olan, terörle ittifak yapan terörle anlaşma yapan partileri ayırt etme yetkisi milletin değil, Devletin yetkisi o. Terörle bir ilişki varsa bunu niye millete niye havale ediyorsunuz? Siz sorun bunu bütün kurumlar sizin elinizde. Niye işi, millete havale ediyorsunuz? Devletin bütün kurumları sizin emrinizde. Talimatı vereceksiniz. Terörle diyaloğu olan bir parti varsa, bir milletvekili adayı varsa, bir parti başkanı varsa bunun cezasını verin” dedi.
Arıkan'dan, Akar tepkisi! Bakın nereye davet etti…
“ADLİYE BİNALARINDA ON BİNLERCE İNSAN İCRA DOSYASI VAR! BUNLARI KONUŞALIM”
Akar’a seslenen Arıkan, “Adliye binalarında Kayseri'de on binlerce insan icra dosyası var. Birazcık ilçelere gidin, birazcık köylere gidin. Çiftçimiz tohumunu alamıyor, gübresini alamıyor. Traktörüne mazot koyamıyor. Bankaya borcundan dolayı tarlasına, evine haciz gelmiş vaziyette. Bunları konuşalım biz.  Kayseri'de on binlerce öğrenci barınma problemi yaşıyor. KYK'nın yurtları var tamam ama yetmiyor bu. Kira rakamları ortada. Gençler ortada kalmış vaziyette. Ahlaki ve manevi anlamda Kayseri'deki gençlerimiz büyük bir çöküntü içerisinde. Bunları konuşalım. Yahyalı'da  bir arkadaşımız kendisini yaktı. Önceki gün vefat etti, bunu  konuşalım biz. Aileleri de ağlıyor. AK Parti iktidara geldiğinde bir tane aile mahkemesi vardı? Bugün en son yediydi. Belki de sekiz olmuştur bugün. Bunları konuşalım biz” dedi.
“HADİ HEP BERABER BOZTEPE'YE GİDELİM. HADİ HEP BERABER İNCESU'NUN KÖYLERİNE, SARIZ'IN KÖYLERİNE GİDELİM”
“Hamasi cümlelerle vatan bölünmez, bayrak inmez, ezan dinmez. Bunlar hepimizin kutsalı. Peygamber efendimiz vefat etmiş. Ezan susmamış. AK Parti gidince mi ezan susacak? Selçuklu gitmiş, Osmanlı gitmiş, Birçok başbakan, cumhurbaşkanı gitmiş, vatan bölünmemiş. AK Parti gidince mi vatan bölünecek? Yok böyle bir şey” ifadeleriyle de dikkat çeken Arıkan, “Bu toplumu bölmeyelim. Bu toplumu germeyelim. Hadi hep beraber Eskişehir bağlarına gidelim. Hadi hep beraber Boztepe'ye gidelim. Hadi hep beraber İncesu'nun köylerine, Sarız'ın köylerine gidelim. Orayı bir dinleyelim bakalım. O adamların vatanına, bayrakla, milletle bir derdi yok. Hiç kimsenin bir derdi yok. Ama o insanın ekmek almakla alakalı çoluğuna çocuğuna rızık götürmekle alakalı problemi var.  Çocuğunun cebine sabahleyin harçlık koyamama problemi var. Artık Kayseri'de ev almak hayal oldu. En kötü ev bir buçuk milyon lira oldu. Açlık sınırı 10 Bin lira, Asgari ücret 8500 lira asgari ücret. Böyle bir şey olabilir mi?” şeklinde konuştu. 
CHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ ADAYI MAHMUT ARIKAN'IN KATILSIĞI SANSÜRSÜZ PROGRAMINI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Arıkan'dan, Akar tepkisi! Bakın nereye davet etti…